Ayçiçeğine transit ticaret yasağı getirildi

Yayın tarihi: 11 Mart 2022 Cuma 11:25 am - Güncelleme: 11 Mart 2022 Cuma 12:12 pm

Rusya-Ukrayna krizinden sonra ayçiçeği yağı krizinin ortaya çıkacağı söylemlerinden sonra vatandaşlar ayçiçeği yağı alabilmek için marketlere akın etmişti. Resmi Gazete’de yayımlan karara göre ayçiçeği dahil olmak üzere birçok tarım ürününe transit ticaret yasağı getirildi.

Rusya’nın Ukrayna‘ya askeri operasyonu sonrasında Türkyie’de oluşabilecek tarım ürünü yoksunluğunu önlemek için Resmi Gazete’de bir karar yayımladı.

Ticaret Bakanlığı tarafından, hububat, bakliyat, yağlı tohumlu bitkiler ve yem grubundaki ürünlere Transit Ticaret Yasağı getirildi.

Ticaret Bakanlığı Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından dağıtım birimlerine gönderilen yazıda, gönderilen “Listedeki ürünlerin antrepo rejimine tabi tutulmalarına müteakip, antrepolardan yurt dışına transit rejimi altında taşınmasına izin verilmemesinin” uygun bulunduğu belirtildi.

Ekli listedeki ürünler arasında mercimek, nohut, kuru fasulye, buğday, arpa, çavdar, arpa kepeği , ayçiçeği tohumu, ayçiçeği yağı gibi ürünler yer alıyor.

PUTİN’DEN İZİN İSTEDİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Azak Denizi’nde geçişine izin verilmeyen Türk ticaret gemilerinin ülkeye gelmesi için izin istemişti. Türkiye’nin bölgeden ithal ettiği ayçiçeği yağı yüklü gemiler 15 Mart’ta ülkeye giriş yapacak.

 

Türk gemilerinin güvenliğini Putin sağlayacak

5 kiloluk ayçiçeği yağı çalan 2 genç tutuklandı