Ayasofya’ya hesap açtılar! İlk paylaşım RTE’den geldi

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2020 Cuma 1:38 am - Güncelleme: 24 Temmuz 2020 Cuma 1:40 am

Ayasofya’nın statüsü Cumhurbaşkanlığı kararıyla müzeden camiye dönüştürüldü. Adete bir ‘tören’ havasında kılınacak ilk cuma namazı için 24 Temmuz 2020 tarihi seçilmiş olması, Lozan Anlaşması’na bir atıf olarak yorumlandı. 24 Temmuz 2020 senesinden Twitter üzerinden ‘Ayasofya Kebir Camii Şerifi” hesabından atılan Arapça ‘Bismillahirrahmanirrahim‘ mesajının Erdoğan tarafından paylaşılması dikkatlerden kaçmadı.

Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesinden sonra ilk namazın 24 Temmuz 2020 Cuma günü kılınacak olması, Lozan Anlaşması’na bir atıf olarak yorumlanmış v tepki toplamıştı. ”Ezan tüm Müslümanlara davetiyedir.” diyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ve Saray’ın seçtiği davetlilerle kılınacak olması, ilahiyatçılar başta olmak üzere birçok kesimden tepki topladı.

Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesinden sonra ilk namazın kılınacağı gün saat 00.00’da ”Ayasofya Kebir Camii Şerifi” hesabından yapılan Arapça ”Bismillahirrahmanirrahim” paylaşımının Erdoğan tarafından paylaşılması, tepkilerin odağı oldu.

İşte o paylaşım: