Ayasofya’nın geleceği hakkında endişelendiren açıklama: Camide Fahişe olur mu?

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2020 Pazar 7:19 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2020 Pazar 7:20 pm

Sakarya Üniversite’nde tarih profesörü olan Ebubekir Sofuoğlu, Ayasfoya’daki figürlerin kaldırılması gerektiğini savundu. Sofuoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ”Camide Fahişe olur mu?” dedi.

Sakarya Üniversitesi’nde tarih profesörü olarak görev yapan Ebubekir Sofuoğlu, Ayasofya’daki eserlerin sökülmesini savundu.

Bunu da duyduk! “Google’ı Abdülhamit icat etti…”

Ayasofya’nın müze statüsünün kaldırılarak cami olarak ibadete açılması kararıyla birlikte, tarihi yapıdaki Hıristiyanlık ile ilgili ikon ve mozaiklerin varlığı tartışmaya açıldı. Namaz sırasında bu eserlerin görünmemesi için çalışma yürütüldüğü açıklanırken, bazı çevreler ikonların sökülmesi çağrısı yapmaya başladı.

Sakarya Üniversitesi’nde görevli tarih profesörü Ebubekir Sofuoğlu, Ayasofya’daki kutsal eserlerin sökülmesini istedi. Sofuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdı şu ifadeleri kullandı: “Camide Fahişe olur mu? Fakat, İKONLAR ortadan kaldırılmazsa Fatihin Emaneti Ayasofya, Fahişe ZOE ile Fahişenin sergilendiği Dünyadaki ilk cami olacak. Bu yönüyle emanetine saygısızlık yaptığımız Fatihin, ortadan kaldırdığı İKON yani PUTLARI koruma saçmalığına bir son verin artık.”

İşte o paylaşım;