Ayasofya imamı eski işine geri döndü

Yayın tarihi: 8 Nisan 2021 Perşembe 11:36 am - Güncelleme: 8 Nisan 2021 Perşembe 1:14 pm

Ayasofya İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki akademik görevine geri döndü. Boynukalın, Ayasofya’daki görevinden ayrıldı.

 

Sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla siyasete soyunduğu iddia edilen Ayasofya’nın baş imamı Mehmet Boynukalın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki akademik görevine geri döndü. Boynukalın’ın Ayasofya’daki görevinden ayrıldı.

Boynukalın sosyal medya  hesabından paylaştığı Erdoğan’ın Ayasofya’da çektirdiği fotoğrafa ‘Başkomutan’ etiketini koymuş bu paylaşımı çok tepki çekmişti.

Ayasofya’nın baş imamı Mehmet Boynukalın’ın kadın cinayetlerine ilişkin tepki çeken açıklamalarına AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Bu açıklamalar siyasetin yükünü arttırıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum” şeklinde yanıt vermişti.

 

Ayasofya’daki görevinden istifa eden Boynukalın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Asıl mesleğim üniversitede öğretim üyeliği olmasına rağmen, Diyanet İşleri Başkanlığını’nın talebi ve Marmara Üniversitesi’nin uygun görmesiyle Ayasofya-i Kebir’deki şerefli makama görevlendirme ile geldim. İki gün önce, akademik/ilmî çalışmalarıma daha fazla vakit ayırabilmek için baş imam hatiplik görevimden affımı ve görevlendirmem sona ermesini istedim. Aldığım kararın bir diğer sebebi ise, milli, iradeye karşı pervasızca yayınlanan malum bildiriyle ilgili yorumlarda yalan yanlış kıyaslamalara gidilerek, “Ayasofya İmamı konuşuyor da biz niye konuşmayalım” gibi hezeyanlara meydan vermemektir.” ifadelerini kullandı.