Ayasofya’da Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ile fotoğraf çektiren 3 AKP’li vekil koronavirüse yakalandı

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2020 Pazar 10:11 am - Güncelleme: 9 Ağustos 2020 Pazar 3:37 pm

Ayasofya’da 24 Temmuz tarihinde kılınan cuma namazına katılan ve koronavirüs tedbirlerini hiçe saymalarının ardından Ali Erbaş ile fotoğraf çektiren AKP’li vekillerin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Danıştay kararıyla Ayasofya’nın müze statüsünün kaldırılmasının ardından kılınan cuma namazına katılan ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile fotoğraf çektiren 3 AKP’li milletvekilinin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Ayasofya’da maskesiz namaz kılıp video çeken AKP’li Milletvekili koronavirüse yakalandı

24 Temmuz’da açılış törenininde kılınan cuma namazı sonrasında AKP Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu ve Hüseyin Şanverdi, AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay Ayasofya’nın içinde sosyal mesafe kuralına uymadan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile fotoğraf çektirmişti.

Vekillerin maskesiz paylaşım yaptıkları görülmüş ve koronavirüs tedbirlerine uymamaları eleştirilere neden olmuştu. Ali Erbaş ile fotoğraf çektiren 3 milletvekili de koronavirüse yakalandı. Hacı Bayram Türkoğlu’na bir ayda 8 koronavirüs testi yapılması ise tepki çekti.

Öte yandan Ayasofya açılışına katılan ve maske takmadan fotoğraf paylaşan AKP Manisa Milletvekili İsmail Bilen de koronavirüse yakalandı.

‘BİR AY İÇİNDE 7 TEST YAPTIRDIM’

Türkoğlu, Twitter’dan “Değerli dostlar son bir ay içinde 7 kez Koronavirüs testi yaptırdım. Son olarak 7 Ağustos’ta yaptırdığım testin sonucu 8 Ağustos’ta açıklandı ve ne yazık ki, pozitif çıktı. Virüsün bende ağır semptomları söz konusu değildir. Doktorlarımız tarafından 14 gün süresince Ankara’daki ikametimizde ilaç tedavisi ve karantinada kalmam öngörülmüştür.” paylaşımını yaptı.

AYASOFYA’NIN AÇILIŞINA KATILDI

AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. Türkoğlu’nun 24 Temmuz günü Ayasofya’da 350 bin kişinin katıldığı cuma namazına da gittiği öğrenildi.

AYASOFYA AÇILIŞINA KATILAN AKP’Lİ BİLEN DE VİRÜS KAPMIŞTI

Ayasofya açılışına katılıp da maskesiz fotoğraf paylaşan AKP Manisa Milletvekili İsmail Bilen’in Covid-19 test sonucu da pozitif çıkmıştı. Vekillerin bazılarının tedavileri sürerken, bazılarınınki ise devam ediyor.

Ayasofya’nın açılışına katılan bir AKP’li vekil daha koronavirüse yakalandı