Ayasofya imamından ayrılık açıklaması: Dilim döndüğünce İslam’ı anlatmaya çalıştım!

Yayın tarihi: 8 Nisan 2021 Perşembe 1:47 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2021 Perşembe 1:59 pm

İstanbul Sözleşmesi, ekonomiye yönelik paylaşımları ve şeriat çağrılarıyla gündeme gelen, din alimliğinden ziyade siyaset yapmaya hevesli Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Boynukalın istifa açıklamasında “Bendeniz bir görevdeyken bildiğim kadarıyla dilim döndüğünce İslam’ı anlatmaya çalıştım” ifadelerini kullandı.

Siyasetten ekonomiye hemen hemen her konu hakkında yorum yapan Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın, imamlık görevinden istifa ettiğini duyurdu. Boynukalın istifa öncesi sosyal medya hesabından Erdoğan’ın fotoğrafını paylaşarak,  “#BaşkomutanErdoğan” dedi. Boynukalın’ın paylaşımına tepki yağdı.

Ayasofya imamı giderayak siyasete göz kırptı

Ayasofya’nın “Laiklik kaldırılsın” diyen baş imamı İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasına ‘şüküretti’

Boynukalın istifa nedeni açıklarken şu ifadeleri kullandı:

“Aziz kardeşlerim
Asıl mesleğim üniversitede öğretim üyeliği olmasına rağmen, Diyanet İşleri Başkanlığını’nın talebi ve Marmara Üniversitesi’nin uygun görmesiyle Ayasofya-i Kebir’deki şerefli makama görevlendirme ile geldim. İki gün önce, akademik/ilmî çalışmalarıma daha fazla vakit ayırabilmek için baş imam hatiplik görevimden affımı ve görevlendirmemim sona ermesini istedim. Aldığım kararın bir diğer sebebi ise, milli, iradeye karşı pervasızca yayınlanan malum bildiriyle ilgili yorumlarda yalan yanlış kıyaslamalara gidilerek, “Ayasofya İmamı konuşuyor da biz niye konuşmayalım” gibi hezeyanlara meydan vermemektir. 86 yıl sonra yeniden cami olarak fethedilen bu mübarek mekanda ilk baş imam hatip olarak görev yapmamızı takdir eden Yüce Mevla’ya sonsuz hamdü senalarımı arzediyor, bu göreve beni layık bulan idarecilerimize ve hasseten Kıymetli Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bendeniz bu görevdeyken bildiğim kadarıyla, dilim döndüğünce İslam’ı anlatmaya çalıştım. Bunu yapmazsam Allah katında mesul olurum düşüncesiyle hareket ettim. Bu niyetin yarın Allah katında bana şahitlik edeceğini umuyorum. İslam’a ve Kur’an’a bir bütün olarak inanıp yaşamayı Rabbim hepimize nasip etsin. Bugüne kadar bana desteğini bildiren yahut düşüncelerime katılmayan bütün kardeşlerimden Allah binlerce kez razı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun.

ESKİ GÖREVİNE GERİ DÖNDÜ

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla AKP içerisinden de tepki gören Ayasofya İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’ın Ayasofya imamlığı görevinden alındığı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki akademik görevine geri döndüğü açıklandı.

ŞERİAT ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Boynukalın, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘yeni anayasa’ çıkışı sonrası yeni anayasada laiklik ilkesinin yer almaması çağrısı yaparak, “Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” demişti.

Ayasofya ‘baş imamı’ laikliğin anayasadan çıkarılmasını istedi: İslam olsun

Ayasofya İmamı’na bir uyarı da Saray’dan geldi