Laikliği hedef alan Ayasofya imamı kadınları da hedef aldı

Yayın tarihi: 8 Mart 2021 Pazartesi 10:30 am - Güncelleme: 8 Mart 2021 Pazartesi 11:37 am

 “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” diyen  Ayasofya ‘baş imamı’ Mehmet Boynukalın, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde de kadınları hedef aldı.

Ayasofya’ya ‘baş imam’  Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınları hedef alarak medyayı suçladı, kadınları öldüren erkeklere laf söylemedi.

Twitter üzerinden paylaşım yapan Boynukalın, ‘kadına şiddet’te medyayı suçlayarak, “Sürekli ‘kadın cinayetleri’ vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır” ifadelerini kullandı.

Ayasofya ‘baş imamı’ laikliğin anayasadan çıkarılmasını istedi: İslam olsun

 

 

 

LAİKLİK KARŞITI PAYLAŞIMDA BULUNMUŞTU

Boynukalın, Anayasa tartışmalarıyla ilgili “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” diyerek, Anayasa’dan laikliğin kaldırılması çağrısı yapmıştı.

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ebubekir Sifil’in Diyanet’e yaptığı “Yılmaz Özdil’in ve Cüneyt Akman’ın cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın” çağrısına da destek vermiş; Özdil ve Akman’ın Allah’ın ayetleriyle alay ederek “küfür”e girdiğini öne sürmüş “Dolayısıyla Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş” demişti.