Ayakkabı tamircilerinde talep patlaması! 3-4 bin liralık çiftler tamir bekliyor

Yayın tarihi: 8 Eylül 2023 Cuma 7:56 am - Güncelleme: 8 Eylül 2023 Cuma 8:06 am

İBB CHP Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Bakırköy’de bir ayakkabı tamircisini ziyaret etti. Tamirci “İşler yoğun, ekonomik kriz vatandaşı fena vurdu” dedi.

Türkiye’nin yaşadığı derin ekonomik kriz, vatandaşların giyim alışverişi yapmasını da engelliyor. Son zamanlarda özellikle ayakkabı tamircilerine yoğun talep var. Yenisini alamayan yurttaşlar, çareyi eskisini tamir ettirmekte arıyor.

‘İŞLER YOĞUN’

İBB CHP Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, İstanbul Bakırköy’de bir ayakkabı tamircisi dükkanını ziyaret etti. İşlerinin yoğun olduğunu söyleyen tamirci esnafı “Sıfırını almak çok zor. Biz de hasarlı ürünleri onarıyoruz, 2-3 yıl daha kullanılabilecek hale getiriyoruz. Çanta, kemer, ayakkabı, aklınıza ne geliyorsa her şeyi tamir ediyoruz” dedi.

Tabanı ve burnu yırtılmış onlarca ayakkabı var. Ayakkabı tamircisi bazı ayakkabıları göstererek, ‘Almaya kalksanız 3-4 bin lira. Bunu alacak güç kalmadı’ diyor.

‘UTANA SIKILA SÖYLÜYORLAR’

Elindeki yırtılmış kemeri gösteren tamirci esnafı “Devir ekonomi devri. Örneğin elimdeki bu kemer patlak, tamire getirdiler, tamir ettim” şeklinde konuştu.

Nadir Ataman’ın “Yırtık ürünleri getirirken utananlar oluyor mu?” sorusuna ise tamirci esnafı şu yanıtı verdi: “Kimi utana sıkıla söylüyor. Mesela yırtık bir ayakkabı getiren çocuğa ben, ‘Kardeşim bunu yapmayalım, maliyeti yüksek olacak’ dedim. ‘Abi benim şu an bunun yenisini alacak durumum yok, lütfen yapabildiğin kadar yap’ dedi. Keşke şartlar böyle olmasa da herkes yenisini alabilse.”

Yavaş: Adaylığımın bugün yarın açıklanmasını bekliyorum

CHP, Akşener’in danışmanını transfer etti

Diyanet’ten Ali Erbaş’a FETÖ ve PKK soruları soran Metin Külünk’e suç duyurusu!