Avusturyalı milyarderden Facebook’a dava!

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 3:52 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 3:52 pm

Avustralyalı milyarder Andrew Forrest, şirketin kendi imajını kullanan dolandırıcılık reklamlarını engelleyemediğini iddia ederek Facebook‘a karşı ceza davası açtı.

Andrew Forrest, Facebook’un kripto para birimi eksilerinin yayılması konusunda Avustralya’nın kara para aklama karşıtı yasalarını ihlal ettiğini söyledi.

Avustralya’nın en zengin adamı ve Fortescue Metals Group’un başkanı Andrew Forrest, kripto para planlarını tanıtmak için imajını kullananlar ve tıklama tuzağı reklam dolandırıcılıklarına karşı para kaybetmesinin önüne geçmek için harekete geçtiğini dile getirdi.

Andrew Forrest, Facebook’u “sistemlerinin suç işlemek için kullanılmasını önlemek için kontroller veya kurumsal bir kültür oluşturmada başarısız olduğunu” iddia etti.

Yapılan açıklamada, Avustralyalı milyarder, ülkesindeki kullanıcılara dolandırıcılık reklamları gönderen Facebook’u pervasız olarak suçladı.

Facebook ve WhatsApp için mahkeme kararı

Açılan davada, Andrew Forrest’in imajını kullanan ve kripto para birimi yatırım planlarını tanıttığını iddia eden bazı reklamların Mart 2019’dan bu yana Facebook’ta göründüğü ifade edildi.

Forrest yaptığı açıklamada, “Bu eylem, hayatları boyunca birikimlerini toplamak ve bu birikimlerin dolandırıcılar tarafından dolandırılmamasını sağlamak için çalışan sıradan Avustralyalılar, Anneler, Babalar, Büyükanneler ve Büyükbabalar adına gerçekleştiriliyor” dedi.

Facebook açıklan davada suçlu bulunursa, üç ayrı suçtan 378 bin dolar (5 milyon 130 bin Türk lirası) cezaya çarptırılacağı açıklandı.

Avustralyalı milyarder, Facebook’un dünya çapında ilk kez bir ceza davasıyla karşı karşıya olduğunu ifade etti.