Avusturya’da Neonazi müzik grubu kurucusuna dokuz yıl hapis cezası

Yayın tarihi: 17 Nisan 2024 Çarşamba 9:35 am - Güncelleme: 17 Nisan 2024 Çarşamba 9:37 am

Avusturya’da 38 yaşındaki Manuel E. isimli Neonazi müzik grubu kurucusuna dokuz yıl hapis cezası verildi.

Avustırya’nın Tirol eyaletinde Manuel E. isimli Neonazi müzik grubu kurucusu hakkında mahkeme kararını verdi.

Innsbruck Bölge Mahkemesi yazılı açıklamasında Manuel E.’nin Avrupa’da Avrupa’daki birçok ırkçı ve Nazi toplantılarına katıldığını, çocuğunun vaftiz töreninde gamalı haç bulunan mumlar kullandığını, Nazi propagandası içeren yasaklı kitapları yakın çevresiyle paylaştığının tespit edildiğini bildirdi.

Mahkeme, Devlet Güvenlik ve İstihbarat Birimi tarafından “çok tehlikeli olarak sınıflandırılan” Avusturyalının Nazi propagandası yaptığını belirleyerek, Nazi dünya görüşünün yeniden canlandırılmasını yasaklayan kanun gereğince Manuel E’nin 9 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

NEONAZİ OLUŞUMLARDA TANINAN BİRİSİ

Manuel E’nin Avrupa genelinde Neonazi oluşumlar içinde çok tanınan bir isim olduğu, ayrıca başkent Viyana’ya 400 kilometre uzaklıktaki Tirol eyaletinde yaşamasına rağmen Nazi propagandası yaptığı ve şiddet eylemlerine karıştığı için birçok kez hapis cezasına çarptırılan tanınmış Neonazi Gottfried Küssel ile de irtibatının tespit edildiği bilgisi paylaşıldı.

Savcılık ve mahkemenin suçlamalarını reddeden Manuel E, Nazi dünya görüşünün yeniden canlandırılmasını yasaklayan kanunu çok iyi bildiğini ve buna aykırı hareket etmediğini ileri sürse de mahkemenin kararı değişmedi.

2024 İtalya’sında Nazi selamlı eylem

Avusturya’da 38 yaşındaki Manuel E. isimli Neonazi müzik grubu kurucusuna dokuz yıl hapis cezası verildi.

Kaynak: AA