Avusturya ve İtalya’dan Erdoğan’ın eleştirilerinin hedefindeki Macron’a destek

Yayın tarihi: 26 Ekim 2020 Pazartesi 11:19 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2020 Pazartesi 11:19 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a yönelik sözlerine Avusturya ve İtalya’dan tepki geldi. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Erdoğan’ın sözlerini hakaret olarak nitelendirirken İtalya Başbakanı Giuseppe Conte da, Erdoğan’ın eleştirilerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a yönelik “Zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var.” sözlerine Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’dan ve İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’dan tepki geldi. Twitter hesabından paylaşım yapan Avusturya Başbakanı Kurz, “Fransa’ya tam destek ve dayanışma” derken İtalya Başbakanı Conte da Fransa Cumhurbaşkanı “Macron’a tam destek” dedi.

“ERDOĞAN’IN HAKARETLERİNİ KINIYORUM”

Avusturya Başbakanı Kurz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Macron’a yönelik hakaretlerini kınıyorum. Bu hakaretleri, Türkiye’nin AB ve ortak dünyalarımızdan giderek daha fazla uzaklaştığını gösteriyor. Fransa’ya tam destek ve dayanışma.”

“MACRON’A YÖNELİK ELEŞTİRİLER KABUL EDİLEMEZ”

İtalya Başbakanı Conte da paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Macron’a yönelik eleştirileri kabul edilemez. Kişisel hakaret, AB’nin Türkiye ile ilgili uygulamak istediği pozitif gündeme katkıda bulunmadığı gibi aksine kararlardan soğutuyor. (Fransa) Cumhurbaşkanı ile tam dayanışmayı ifade ediyorum.”

Erdoğan’dan Macron’a: Tedaviye ihtiyacı var