Avustralya’da seçimi İşçi Partisi kazandı

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 11:03 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 11:03 pm

Avustralya’da 47. hükümeti belirlemek için yapılan seçimlerde en son 2007’de iktidarda olan, muhalefetteki İşçi Partisi galip geldi.

Avustralya’da üç yıl boyunca iktidar olacak partiyi belirlemek üzere sandık başına gidildi. 47. hükümeti belirleyeen seçimde zafer muhalif İşçi Partisi’nin oldu.

Mevcut Başbakan Scott Morrison, oy sayımı devam ederken seçimde yenildiğini kabul ederek 59 yaşındaki İşçi Partisi lideri Anthony Albanese ile görüştü. Morrison, İşçi Partisi liderini seçimi kazandığı için kutlayıp “Bu ülkenin ilerleyebilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Albanese ise “Bence insanlar bir araya gelmek, ortak çıkarımızı aramak, bu ortak amaç duygusuna bakmak istiyor. Bence insanlar bölünmeye doydu, tek istedikleri bir ulus olarak bir araya gelmek ve buna öncülük etmek niyetindeyim” ifadelerini kullandı.

Henüz kesin sonuçların çıkmadığı oylamada İşçi Partisinin 76 sandalyeli çoğunluğu kazanması öngörülmüyor. İşçi kökenli Albanese’nin, partisinin 2007’den bu yana ilk seçim zaferini kazanmasının ardından başbakan olarak yemin etmesi bekleniyor. İşçi Partisi’nin milletvekili adayları, iklim değişikliği konusunda yoğun bir kampanya yürüttüler.

Melih Gökçek’in komik anları: Beyaz TV kimin?