Avustralya Djokovic’i sınır dışı etti

Yayın tarihi: 6 Ocak 2022 Perşembe 9:40 am - Güncelleme: 6 Ocak 2022 Perşembe 9:40 am

Erkekler tenisinde dünyada ilk sıralarda yer alan Novak Djokovic, vize muafiyeti almasına rağmen aşı olmadığı için Avustralya’ya kabul edilmeyerek sınır dışı edildi.

Erkekler tenisinin dünya 1 numarası Novak Djokovic’in sezonun ilk büyük tenis turnuvası olan Avustralya Açık için ülkeye girmek istemesinin sonucu hüsranla bitti.  Koronavirüs aşılarını yaptırmayan Djokovic’in Avustralya’ya giriş yapmak istemesine olumsuz cevap verildi.

Koronavirüs aşılarını yaptırmayan Novak Djokovic’in Avustralya’ya girişi bu nedenle gece geç saatlerde reddedildi. Avustralya Açık’ta oynaması için muafiyet verilen Sırp tenisçi, Avustralya Sınır Gücü tarafından ülkeye giriş izni alamadı. Eyalet yetkilileriyle temasa geçen 20 grand slam şampiyonu, koronavirüs aşılarını yaptırmadığı için Sınır Gücü tarafından tıbbi muafiyeti tanınmadı.

SINIR DIŞI EDİLDİ!

Federal yetkililer, Victoria Eyaleti’yle temasa geçerek Djokovic’in ülkeye girişi için izin istedi. Eyalet yetkilileriyse bu talebin yazılı olarak verilmesini aksi takdirde Djokovic’in eyalete girmesine izin verilmeyeceğini ilan ettiler.

Victoria Eyaleti yetkilileri, Djokovic’in aşılar hakkında şüpheciliği, muafiyet nedeninin açıklanmaması gibi durumların kabul edilemeyeceğini duyurdular. Sınır yetkililerinin Djokovic’e eyaletten izin almaksızın ülkeye giriş izni verme hakkı olmasına rağmen Sırp tenisçiye bu hakkı tanımayarak sınır dışı etti.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

Victoria Eyaleti Spor Bakan Vekili Jaala Pulford, “Federal hükümet, Djokovic’in Avustralya’ya giriş için vize başvurusunu destekleyip desteklemeyeceğimizi sordu. Djokovic’e vize desteği sağlamayacağız. İki noktada her zaman açıktık. Vize onayalrı federal hükümetin konusu. Tıbbi muafiyetler ise doktorların konusu” açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Karen Andrews ise “Avustralya’ya girmek isteyen herhangi bir birey, katı sınır şartlarımıza uymalı. Victoria Hükümeti ve Avustralya Tenis Federasyonu, aşılanmamış bir bireyin Avustralya Açık’ta yarışmasına izin verebilir. Ancak sınır gereksinimlerimizi yerine getirecek olan Commonewalth hükümetidir.” dedi.

Başbakan Scott Morrison ise, “Djokovic’in tıbbi nedenlerle aşılanamayacağına dair kabul edilebilir kanıtlar sağlamalı.” diyerek konu hakkındaki görüşünü açıkladı.

Veliden çirkin hareket: Okula gidip oğluyla tartışan öğrenciyi görmek istedi