Avukattan meslektaşına tehdit, taciz ve hakaret

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 11:39 am - Güncelleme: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 11:39 am

İzmir’de meslektaşı Ersin Sel isimli avukatı telefonla arayıp tehdit ve hakaret eden, tacizde bulunan Z.B.A.’nın 10 yıl hapsi istendi.

Karşıyaka 2. Aile Mahkemesi’nde 4 yıl önce bir davanın avukatlığını yapan Ersin sel karşı tarafın avukatı tarafından akılalmaz oyunlara maruz kaldı.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, telefonda Ersin Sel’e hakaret edip tehdit eden Z.B.A isimli kadın avukatın gizli numaradan bir erkeğe aratıp taciz ettirdiği de ortaya çıktı. Sel’i gizli numaradan arayan bir erkek “Aşkım sen dedin hep ‘Özelden ara’ diye. ‘Karım beni görmesin’ dedin. Hatırlamıyor musun? Müsait değilsen sonra arayayım hayatım. Seni seviyorum. Çok öpüyorum. Hayatım bak müsait olunca mutlaka ara beni” dedi. Ersin Sel’in şikayetçi olması üzerine başlatılan savcılık soruşturmasında gizli numaranın avukat V.A.’ya ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine avukat V.A. hakkında, “Cinsel taciz” suçundan dava açıldı.

Ancak yapılan ses analizinde, tacizde bulunanın V.A. olmadığı belirlendi. Bu arada diğer görüşmenin ses analizinde ise tehdit ve hakaretlerde bulunan kadının, avukat Z.B.A. olduğu ortaya çıkınca, ona da “Cinsel taciz, tehdit, hakaret, kişilerin huzur ve sükununu bozma suçlarından” 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Yargılamalar devam ederken, Z.B.A. ve V.A.’nın arkadaş oldukları da belirlendi.

Apple, eski avukatlarını mahkemeye verdi