Avukatın ofisine ‘sigara içtin’ baskını

Yayın tarihi: 29 Aralık 2018 Cumartesi 11:59 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2018 Cumartesi 11:59 pm
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunan avukat İsmail Sami Çakmak’ın ofisi, “ofiste sigara içtiği’ gerekçesiyle polis tarafından basıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim yasaklarından muaf tutan kararları nedeniyle YSK üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunan avukut Çakmak’ın ofisi, önceki gün polis tarafından baskına uğradı. Avukatlar Yasası’na göre avukat bürolarının ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak “Cumhuriyet savcısının denetiminde ve baroyu temsil eden bir avukat eşliğinde” aranabilir olmasına karşın, polisler, Çakmak’ın izni olmadan büroya girip kaşesini kullandılar ve büronun fotoğraflarını çektiler.

İhbar yukarıdan geliyor

Cumhuriyet’e konuşan Çakmak, “Büroda sigara içildiği gerekçesiyle” Sağlık Bakanlığı’na ihbar edildiğini, polislerin ve Sağlık Bakanlığı’ndan gelen görevlinin ofisine zorla girdiğini anlattı. Polislerin birkaç gün önce aynı gerekçe ile yine geldiklerini fakat yasa gereği herhangi bir işlem yapmadan gittiklerini söyleyen Çakmak, avukatlık bürolarında sigara içmenin “Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Yasa”ya göre yasak olmadığına da dikkat çekti.

Çakmak, polislerin yanlarında savcı olmadan büroya girmesine izin vermemesine karşın zor kullanarak girdiklerini belirterek, büroya giren Sağlık Bakanlığı görevlisinin kendisine de “Bu bildiğin ihbarlardan gelen ihbar değil, çok yukarıdan geliyor” dediğini anlattı. Polislerin isimlerini “ısrarla söylemediğini” ifade eden Çakmak, “Sizi şikâyet edeceğim’ dedikten sonra görevliler bürodan apar topar çıktılar” dedi.

Ankara Barosu’ndan görevlendirilen iki temsilci ile savcılığa giden Çakmak, konu ile ilgili kamu davası açılmasını da talep etti. Çakmak’ı ihbar edenlerin kimler olduğunun ise henüz bilinmediği belirtildi.