Avukatı yanıtladı: Sedat Peker, fiziki tecrite mi alındı?

Yayın tarihi: 30 Kasım 2021 Salı 12:09 am - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 4:34 pm

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, müvekkili ile olan iletişimine ilişkin konuştu. Barkın, Peker’in fiziki olarak da tecrite alınıp alınmadığı sorusunu yanıtladı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, TELE 1’de yayınlanan Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programına konuk oldu. Peker’in Türkiye’ye iade edilip edilmeyeceğine ilişkin konuşan Barkın, program konuklarından gazeteci Tolga Şardan’ın “Peker sadece dijital tecritte mi? Müvekillinizin sesini duydunuz mu?” sorusunu yanıtladı.

Mollaveisoğlu’nun Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasındaki gergin ilişkilere değinirken, suç örgütü lideri Sedat Peker’in BAE’ye yerleşmesine dikkat çekti. Mollaveisoğlu, “Ne oldu da Sedat Peker oraya gittikten sonra, bu iddialarda bulunduktan sonra görüşmeler yapıldı? Kırmızı halılarla karşıladık ‘düşman’ ilan ettiğimiz ülkenin başındaki şahsı?” diye sordu. İade sürecini hatırlattı.

Barkın şöyle konuştu:

“Kendisiyle görüşmedim. Daha önce benimle iletişim kurduğu telefondan çağrıma yanıt verilmedi. Bir hukukçu hassasiyetini göstermeliyim. Benimle bu arifede yargılandığı davaların iddianamesini talep eden bir kimse benimle telefon görüşmesi yapmadı.”

Korkut Eken, Sedat Peker’in Osman Kavala iddialarına yanıt verdi!