Avukat Mürsel Ünder bekçiler tarafından darp edildi

Yayın tarihi: 17 Ocak 2022 Pazartesi 5:39 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2022 Pazartesi 5:39 pm

Avukat Mürsel Ünder bekçiler tarafından darp edilerek ters kelepçeyle gözaltına alındığını iddia edildi. Ünder, bekçiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Çağdaş Avukatlar Grubu’nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda Avukat Mürsel Ünder’in bekçiler tarafından darp edildiği ifade edildi. Paylaşımda bekçilerin GBT yapmak istemesiyle çıkan tartışmanın ardından Ünder’in ters kelepçeyle gözaltına alındığı söylendi.

İddiaya göre, Kadıköy Söğütlüçeşme metrobüs durağında bekçiler Ünder’e GBT kontrolü yapmak istedi. Avukatın ters kelepçeyle gözaltına alınmasıyla devam eden süreçte Ünder, şiddete maruz kaldı. Ters kelepçenin ardından Hasanpaşa Karakolu’na götürülen Ünder, şikayetçi olacağını bildirdi.

“HUKUKSUZLUĞUN YANSIMASI”

BirGün’e konuşan Avukat Mürsel Ünder şu ifadeleri kullandı:

“Bekçiler yanıma gelerek GBT kontrolü yapacağız dedi. Ben de ‘Ben sorun çıkarmıyorum neden kimlik istiyorsunuz? Neden şüphelendiniz?’ diye sordum ve avukat olduğumu belirttim. Ülkedeki hukuksuzluğun yansıması olarak ise bu sorularım dikkate alınmadı ve darp etmeye başladılar.

Elimi kırma noktasına getirdiler. Vücudumda pek çok darp izi var. Polis çağrılmasını istediğimde haber verdik dediler. Polis gelene kadar olay yerine en az 10 bekçi daha geldi. Kafamı kaportaya yaslayarak ters kelepçe yaptılar. Ve bunların hepsini ben sana istediğimi yaparım keyfiliğinde yaptılar”

Bekçilerden kaçarken kendini vurdu