Avukat Mert Yaşar’a Erdoğan’a ‘hakaret’ten ceza

Yayın tarihi: 22 Aralık 2021 Çarşamba 6:00 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2021 Çarşamba 6:00 pm

Avukat Mert Yaşar, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme daha sonra hapis cezasını para cezasına çevirdi.

Avukat Mert Yaşar’ın, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e yönelik “hakaret” suçundan yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.

Yaşar, Özlem Zengin’e “hakaret” suçundan beraat ederken, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan ise 7 bin lira para cezası aldı.

Duruşmada ifade veren Yaşar, masumiyet karinesinin ihlal edildiğini söyledi. Yaşar, “Sözlerimle doğrudan Erdoğan’ı hedef almadım. Hükümetin cinsiyetçi politikalarını eleştirdim. İfadelerimde hükümetin daha ne kadar ileri gidebileceğini sorguladım” dedi.

Alınan savunma ve beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Mert Yaşar’ı, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme bu cezayı para cezasına çevirerek Yaşar’ın 7 bin lira ödemesine hükmetti. Sanık Mert Yaşar, Özlem Zengin’e karşı “hakaret” suçundan ise beraat etti.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mert Yaşar hakkında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e hakaret ettiği gerekçesiyle “Cumhurbaşkanına hakaret” ile “Kamu görevlisine hakaret” suçlarından 2 yıl 4 aydan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

AKP’li Özlem Zengin’e yönelik paylaşımda bulunan Mert Yaşar tutuklandı