Avukat Çelik’ten AKP’ye: Erdoğan’a da hakaret eden Çakıcı’dan neden çekinmişlerdi?

Yayın tarihi: 19 Kasım 2020 Perşembe 11:48 am - Güncelleme: 19 Kasım 2020 Perşembe 11:56 am

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, tehdit ve hakaretleri nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulundukları organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın daha önce de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da ağır hakaret ve tehditlerde bulunduğunu hatırlatarak, “Herhangi bir başvuru yapılmamıştı. Neden çekinmişlerdi bilemem ama biz çekinmiyoruz” ifadesini kullandı.

Kamuoyunda “Af yasası” olarak bilinen Ceza İnfaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan mafya lideri Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tehditleri yargıya taşındı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verip soruşturma başlatılmasını talep etti. Ancak soruşturma için hala harekete geçilemedi.

Avukat Çelik, TV5’de yayınlanan ‘4. Güç’ programının konuğu oldu. Çelik, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Alaattin Çakıcı hakkındaki suç duyurusuna ilişkin bilgi verdi.

Çakıcı’nın daha önce de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretlerini hatırlatan Çelik, “Daha önce Alaattin Çakıcı tarafından Cumhurbaşkanı’na yönelik çok ağır hakaretler ve tehditler yapılmıştı. Herhangi bir başvuru yapılmamıştı. Neden çekinmişlerdi bilemem ama biz çekinmiyoruz” diye konuştu.