Avrupa’nın yaptırımına Rusya’dan yanıt: Doğal gaz 2 bin euro! Yeni dünyaya hoş geldiniz

Yayın tarihi: 22 Şubat 2022 Salı 4:57 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2022 Salı 5:30 pm

Almanya’nın yaptırım kararı sonrası açıklama yapan Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev “Avrupa’nın doğalgaza 2.000 Euro ödeyeceği bir dünyaya hoş geldiniz” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki iki ayrılıkçı cumhuriyet olan Donetsk ve Lugansk’ın bağımsızlığını tanıma kararının ardından Almanya, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının sertifikasyon sürecini durdurma kararı aldı. Yaptırıma Rusya’dan ‘doğal gaz’ resti geldi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Kuzey Akım 2 gaz boru hattının onaylanması sürecini durdurmak için bir emir yayınladı. Peki. Avrupalıların çok yakında 1.000 metreküp doğalgaz için 2.000 € ödeyecekleri cesur yeni dünyaya hoş geldiniz!” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanımış ve bölgeye asker göndermişti. Karar sonrası ilk somut yaptırım Almanya ve İngiltere’den gelmişti. Şansölye Olaf Scholz bugün yaptığı açıklamada, Almanya’nın Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattının onaylanması sürecini durdurmak için adımlar attığını söylemişti.

Erdoğan ve Zelenski Rusya’nın kararını görüştü

Putin, Donetsk ve Luhanks bölgelerinin bağımsızlığını tanıdı

Rusya’ya ilk somut yaptırımlar Almanya ve İngiltere’den

Erdoğan: Rusya’nın kararı kabul edilemez