Avrupa’nın uyuşturucu kralı, ‘Felçli’ lakaplı bir Türk çıktı

Yayın tarihi: 17 Ocak 2022 Pazartesi 10:19 am - Güncelleme: 17 Ocak 2022 Pazartesi 10:26 am

İspanya Ulusal Polisi, İspanya’nın Pablo Escobar’ı olarak bilinen uyuşturucu kaçakçısını düzenlediği operasyonla yakaladı. Söz konusu kişinin ‘Felçli lakaplı bir Türk vatandaşı tarafından yönetilen uluslararası uyuşturucu kaçakçısı örgütle yakından bağlantılı olduğu’ belirtildi.

Polis Teşkilatı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İspanya’nın en önde gelen eroin kaçakçısı” olarak bilinen kişinin, Toledo kenti yakınlarında arabasına benzin aldığı sırada düzenlenen operasyonda yakalandığı belirtildi. Şüphelinin, Hollanda’dan getirttiği uyuşturucuları Madrid başta olmak üzere ülkenin farklı bölgelerine dağıttığı da öğrenildi.

Şüphelinin kaldığı evde yapılan aramalarda, 55 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiği ve bunun son yıllardaki en büyük operasyon olduğu ifade edildi.

İSTANBUL’A İKİ ZİYARET

Soruşturmalara devam eden yetkililer, hakkında soruşturma açılan şüphelinin geçen yılın Temmuz ve Eylül aylarında, Türkiye ile uyuşturucu sevkiyatlarının ithalatını müzakere etmek amacıyla İstanbul’a iki ziyarette bulunduğunu tespit ettiler. Şüphelinin ayrıca “Felçli lakaplı bir Türk vatandaşı tarafından yönetilen uluslararası uyuşturucu kaçakçısı örgütle yakından bağlantılı olduğu” da öğrenildi.

Öte yandan örgütün alt kademesinde dağıtımcı olarak çalışan evli bir çiftin de geçen kasımda Madrid’de otoyolda polis tarafından durduruldu. Arabada bulundurdukları toplam 5 kilogram olan uyuşturucu paketlerini pencereden atarak kaçmaya çalışsalar da uzun süren kovalamacanın ardından yakalandığı da duyuruldu.

Farklı dönemlerde gerçekleşen ve 51 bin avrodan fazla nakit para, 12 lüks otomobil, 1 motosiklet, mücevher, silah ve çok sayıda uyuşturucu paketinin ele geçirildiği operasyonların ardından örgütün çökertildiği, toplamda 3’ü kadın 10 kişinin yakalandığı ve bunlardan 8’inin tutuklandığı duyuruldu.

Instagram’da canlı yayın açıp uyuşturucu kullandılar