Avrupa’nın en büyük bulut bilişim şirketinde yangın

Yayın tarihi: 11 Mart 2021 Perşembe 4:58 pm - Güncelleme: 11 Mart 2021 Perşembe 4:58 pm

Fransız bulut bilişim şirketi OVHcloud’un Strazburg’taki tesisinde çıkan yangında sunucuların büyük kısmının yok olduğu duyuruldu. TELE1’e de hizmet sunan OVHcloud, ilk kez halka arz planlarını başlattığını açıklamıştı.

Euronews’in aktardığına göre şirket, gece yarısından kısa bir süre sonra çıkan yangının dört veri merkezinden birini yok ettiğini ve diğerine zarar verdiğini söyledi. Yetkililer, yangın sonrası sunucuların bulunduğu diğer birimlerin de geçici olarak kapatıldığını belirtti.

Avrupa’nın en büyük bulut hizmetleri sağlayıcısı ayrıca Fransız hükûmeti de dahil olmak üzere müşterilerine yangının ardından felaket kurtarma planlarını etkinleştirmeleri çağrısında bulundu.

Şirket CEO’su Octave Klaba da Twitter’da yaptığı açıklamada, “Şu anda tesise giremiyoruz. Bu yüzden SBG1, SBG3 ve SBG4 çalıştırılamıyor” dedi.

HALKA ARZ SÜRECİNİ BAŞLATMIŞTI

Şirket, müşterilerini yangının nedenleri ve sonuçları hakkında bilgilendireceğini de dile getirdi. 1999 yılında Klaba tarafından kurulan OVHcloud, pazara hakim olan ABD devleri Amazon Web Services, Microsoft’un Azure ve Google Cloud ile rekabet halinde.

Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ayrıntı vermeden potansiyel bir halka arz sürecini başlattığını açıklayan şirket, Fransa’daki 17, dünya genelindeki ise 32 veri merkezinden biri. OVHcloud, TELE1’e hizmet sunuyordu.