Avrupalı sosyalistlerden Kılıçdaroğlu’na “elektrik” desteği

Yayın tarihi: 27 Nisan 2022 Çarşamba 6:03 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2022 Çarşamba 6:04 pm

Avrupa Sosyalistler Partisi Başkanı Sergei Stanishev ile Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun elektrik zamlarına karşı yaptığı eyleme destek verdiklerini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik faturası ödeyemeyen ya da ödeme güçlüğü çeken vatandaşların durumuna dikkat çekip onlara destek olmak amacıyla başlattığı eylemi nedeniyle kendisini arayan, Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) Başkanı Sergei Stanishev ve Avrupa Parlamentosu Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sanchez Amor ile telefonda görüştü.
Stanishev ve Amor görüşmede “Yoksulların durumuna dikkat çekmek amacıyla başlatılan eylemi, takdirle takip ettilerini”söyledi.

SOSYALİST ENTERNASYONAL’DEN DE DESTEK GELDİ

Ayrıca, Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek mektubu gönderdi. Mektubuna “Sosyalist Enternasyonal’e üye olan CHP’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, bugün devleti kendi güçlerini ve çıkarlarını koruyarak zenginleşenlere karşı mağdur olanların yanında olduğu için tüm desteğimi göstermekten ve sesine bir ses olmaktan memnuniyet duyuyorum” diyerek başlayan Luis Ayala, Adalet Yürüyüşü’ne de katıldığını hatırlattı.

Ayala mektubunun devamında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de ve dünyada, dürüstlüğü, ezilenlerin haklarına olan bağlılığı ve tutarlılığı mücadelesinde ona meşruiyet ve güç kazandırmıştır. Sosyalist Enternasyonal’de dünyanın farklı köşelerinden hepimizin savunduğu ortak idealler ve değerler için savaşmaya devam etmektedir” ifadesini kullanan Luis Ayala mektubunu “Kılıçdaroğlu bizleri, Türkiye’deki ve dünyadaki halklarla birlikte, bugün evindeki yarı karanlıkta temsil etmeye devam ediyor”

Elektriği kesilen Kılıçdaroğlu löküs lamba ışığında yurttaşlara seslendi