Avrupa’da Koronavirüs vakalarında artış

Yayın tarihi: 24 Haziran 2022 Cuma 11:54 am - Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma 11:54 am

Koronavirüse yönelik tedbirler tüm dünyada gevşetilirken birçok ülkede vaka sayıları artmaya başladı.

Avrupa ülkelerinden de vaka sayılarındaki artışa dair bilgiler gelmeye başladı. Son haftalarda Omicron’un alt varyantları BA.4 ve BA.5’in yayılmasıyla hemen hemen tüm ülkelerde koronavirüs vakalarının artışa geçtiği görülüyor.

Almanya’da Robert Koch Enstitüsünden yapılan açıklamaya göre, 23 Haziran’da 119 bin 360 yeni vaka tespit edildi. Böylelikle toplam vaka sayısı 27 milyon 573 bin 585’e, toplam can kaybı ise 140 bin 560’a yükseldi. Ancak ülkedeki uzmanlar, vakaların hafif geçmesinden dolayı şimdilik kısıtlayıcı önlemlerin alınmasını istemiyor.

Vaka sayılarının arttığı ülkelerden biri olan Belçika’da ise Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsünün açıkladığı haftalık verilerin günlük ortalamasına göre vaka sayısı yüzde 46’lık artışla 2 bin 756’ya ulaştı.

Fransa Halk Sağlığı Kurumunun 23 Haziran’da açıkladığı verilere göre, son 24 saatte 79 bin 852 kişide virüse rastlandı. Ülkede virüse bağlı toplam can kaybı sayısı 149 bin 268’e çıktı.

Hollanda’da haziranın ortasından bu yana yükselişe geçen vaka sayıları, geçen hafta bir önceki haftaya göre yüzde 36 artarak günlük ortalama 4 binlere ulaştı.

KRALİÇENİN 70. YIL KUTLAMALARINDAN SONRA İNGİLTERE’DE VAKALAR ARTTI

İngiltere’de 2-5 Haziran’da Kraliçe 2. Elizabeth’in tahta çıkışının 70. yılında düzenlenen kutlamalara çok sayıda vatandaşın katılmasıyla ülke genelinde vakalarda artış görüldü.

Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, kutlamalardan sonraki hafta İngiltere’de koronavirüs enfeksiyonları yüzde 43 arttı ve 1,4 milyon kişi hastalığa yakalandı. Sağlık uzmanları, virüs kaynaklı ciddi hastalanma riskini azaltmak için aşının önemine vurgu yaptı.

İspanya’da ise koronavirüs vakaları son iki haftadır artış gösterirken, hastanede tedavi gören hastaların sayısı şubattan bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Müjdat Gezen koronavirüse yakalandı