‘Avrupa yiyecek bulamıyor’ diyen Erdoğan’a tepki: Acil şifalar

Yayın tarihi: 10 Ekim 2021 Pazar 11:42 am - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 9:57 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Almanya’da Fransa’da kuyruklar. Yiyecek bulamıyorlar. Türkiye’de böyle bir sorun yok.” açıklamaları tepki topladı. Twitter’da birçok kullanıcı Türkiye’deki krizi teğet geçen Erdoğan’ın söz konusu açıklamalarını alıntılayarak tepki gösterdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana’da Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi temel atma ve Adana’da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış töreninde dünyayı bekleyen enerji kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu. Mal ve hizmet fiyatları artmasına rağmen vatandaşları bu artıştan ‘koruduğunu’ söyleyen Erdoğan, “Amerika’nın halini, İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi? Benzin yok benzin. Aynı şekilde Almanya’da, Fransa’da kuyruklar. Yiyeceklerini bulamıyorlar. Elhamdülillah Türkiye’de böyle bir sorun yok” dedi.

Erdoğan’ın bu açıklamaları sosyal medyada gündem oldu. Birçok Twitter kullanıcısı, Erdoğan’ın söz konusu değerlendirmelerine tepki gösterdi. ‘Yiyeceklerini bulamıyorlar’ diyen Erdoğan’a bir yurttaş “Alamıyoruz çünkü” şeklinde yanıt verdi.

Erdoğan’ın açıklamalarına gelen tepkilerden bazıları şu şekilde: