Avrupa şampiyonumuzun öldüğü kazada aracı kullanan şoför: Alkollüydüm kazayı hatırlamıyorum

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 12:03 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 12:03 pm

Kayseri’de otomobilin TIR’a arkadan çarptığı kazada Wushu Kung Fu dalında Avrupa şampiyonu olan milli sporcumuz Buket Kaya öldü. Kazada tutuklanan sürücü Ramazan Öner’in ifadesi ortaya çıktı. Öner ifadesinde, “Aracı ben kullanıyordum, alkollü olduğum doğrudur. Kazanın nasıl meydana geldiğini hatırlamıyorum” dedi.

Kayseri’nin Melikgazi’de 22 Ekim’de saat 23.30 sıralarında feci bir kaza yaşandı.

Edinilen bilgiye göre; Ramazan Öner yönetimindeki 50 ADC 978 plakalı otomobil, aynı yöne giden K.Ö. yönetimindeki 03 ABN 358 plakalı patates yüklü TIR’a arkadan çarptı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekipler, otomobildeki Wushu Kung Fu dalında Avrupa şampiyonu olan 21 yaşındaki milli sporcu Buket Kaya’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralanan Ramazan Öner ile M.T. de Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. TIR şoförü K.Ö. de gözaltına alındı.

TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında TIR şoförü K.Ö. ifadesi sonrası serbest bırakılırken, tedavisinin ardından gözaltına alınan Ramazan Öner tutuklandı.

Öner’in nöbetçi mahkemede verdiği ifadede, kaza sırasında alkollü olduğunu belirterek, “Aracı ben kullanıyordum, alkollü olduğum doğrudur. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Kazanın nasıl meydana geldiğini hatırlamıyorum. Olay nedeniyle çok üzgünüm” dediği aktarıldı.

Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonu Buket Kaya kazada hayatını kaybetti

ŞAMPİYON TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan 2019’da Rusya’nın başkenti Moskova’daki 5’inci Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya alan, geçen yıl Ekim ayında da Balkan şampiyonu olan Kaya, Talas ilçesinde toprağa verildi.