Avrupa Parlamentosu’ndan Erdoğan’a mektup: Türkiye’de muhalefete yönelik baskılara son verilmelidir

Yayın tarihi: 13 Eylül 2019 Cuma 11:44 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2019 Cuma 11:44 pm

AP’den 46 milletvekili, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik bir mektup yayımlayarak muhalefete yapılan baskılara son verilmesini istedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin, Diyarbakır ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınmasının ardından HDP’nin başlattığı “Adalet Nöbeti” 26. gününde çeşitli kentlerde yapılan oturma eylemleriyle sürdü. Avrupa Parlamentosu’nda (AP) 46 milletvekili, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik bir mektup yayımlayarak muhalefete yapılan baskılara son verilmesini istedi.

AP’de 46 milletvekili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik kayyım atamalarına tepki gösteren bir mektup yayımladı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezaya da atıfta bulunulan açıklamada, “Son gelişmelerden olağanüstü şekilde endişe duyduğumuz için size yazıyoruz. Hür ve bağımsız seçimler modern demokrasinin temel prensibidir. Şimdi bahanelerle üç kentte ortaya çıkan seçim sonuçları tanınmıyor. Türkiye hükümetinden isteğimiz HDP ve CHP üyelerine yönelik saldırılara son verilmesi, seçim sonuçlarının tanınması ve Türkiye’de muhalefete yönelik baskılara son verilmesidir” denildi.