Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü’nden HDP uyarısı

Yayın tarihi: 2 Haziran 2022 Perşembe 5:43 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2022 Perşembe 5:43 pm

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Halkların Demokratik Partisi (HDP) kapatma davası ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada “HDP’ye yönelik siyasi yasak, Türkiye demokrasisi için telafi edilemez bir darbe olur” ifadelerini kullandı.

AP Türkiye Raportörü Amor, HDP Eş Genel Başkanı Sancar, HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca ve HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy ile bir araya geldi.

Amor, görüşme sonrası kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Feleknas Uca ve Hişyar Özsoy ile görüştüğüme çok memnun oldum. Türkiye’deki mevcut siyasi durum ve HDP’ye yönelik baskıları etraflı bir şekilde ele aldık. HDP’ye yönelik siyasi yasak, Türkiye demokrasisi için telafi edilemez bir darbe olur.”

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve ortadan kaldırmayı amaçladığı” gerekçesiyle Halkların Demokratik Partisinin temelli kapatılması ve partinin eş genel başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan’ın da bulunduğu 687 üyeye siyasi yasak getirilmesi talep edilmişti.

Meral Danış Beştaş: Bizim HDP olarak adaylık tartışmamız yok