Avrupa Güney Gözlemevi’nden önemli keşif!

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 9:37 am - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 9:37 am

Avrupa Güney Gözlemevi, Samanyolu galaksine dair çok önemli bir bilgi edindiklerini ve bu bilgiyi perşembe günü açıklayacaklarını duyurdu.

 

28 Nisan Perşembe günü yapılan bir duyuruda Avrupa Güney Gözlemevi (ESO) ve Event Horizon Telescope projesinden gökbilimciler, Samanyolu galaksisine dair çığır açıcı yeni bir olayı açıklayacaklarını ifade etmişlerdi.

Gizemli yolculuğun tarihi yaklaşırken ESO yetkilileri, önemli bilgiyi açıklayacakları etkinliğin iki gün sonra, 12 Mayıs Perşembe günü gerçekleşeceğini duyurdu.

Birkaç üye ülkeden oluşan ve çerçevede bir araya gelen uluslararası bir organizasyon topluluğu olan ESO, gizemli etkinlik yapacaklarını duyurmuştu.

GALAKSİ BİLGİLERİ PAYLAŞILACAK

ESO’nun gerçekleştireceği etkinlikte Event Horizon Telescope projesinde Samanyolu Galaksisi’ne dair elde edilen yeni bilgiler paylaşılacak. Etkinlik ise Almanya’da, Garching bei München’deki ESO merkezinde yapılacak ve aynı zamanda tüm dünyanın izleyebilmesi için online olarak da yayınlanacak.

Etkinlik, 12 Mayıs Perşembe günü Türkiye saatleri ile 17.00’de hem ESO’nun internet sitesi hem de YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Her ne kadar ana etkinlik Almanya’da gerçekleşecek olsa da Washington D.C., Santiago de Chile, Mexico City, Tokyo ve Taipei gibi yerlerden de simültane konferanslar ile ana konferansa katılım sağlanacak.

SÜPER KÜTLELİ KARA DELİK AÇIKLANABİLİR

ESO’nun resmi internet sitesinde bu konuya dair hiçbir bilgi bulunmamakta, sadece bahsettiğimiz gibi EHT’den elde edilmiş Samanyolu galaksisine dair bulgular paylaşılacak. Ancak bazı iddialara göre, Perşembe günü gerçekleşecek etkinlikte Samanyolu galaksisinin merkezindeki süper kütleli kara delikten bahsedilebilir.

Uzay otelinde yapay yerçekimi de olacak