Avrupa göçmenleri Türkiye’de tutmak için seferber oldu! Urban dua etmişti, İngiltere para yağdırdı

Yayın tarihi: 8 Haziran 2023 Perşembe 11:06 am - Güncelleme: 8 Haziran 2023 Perşembe 11:07 am

İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın göçmenlerin Avrupa’ya geçişini engellemesi için Türkiye’ye geçen yıl üç milyon sterlin ödediği ortaya çıktı.

İngiliz hükumetinin göçmenlerin Avrupa’ya geçişini engellemek için Türkiye’ye milyonlarca Sterlin ödeme yaptığı ortaya çıktı.

İngiliz Guardian gazetesi, İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye’ye geçen yıl üç milyon Sterlin ödediğini yazdı.

Haberde, bu miktarın 2019’da 14 bin sterlin olduğu ve hızla arttığı kaydedildi. İngiltere’nin mali desteğe ek olarak Türkiye’ye ekipman ve polis eğitimi desteği de verdiği belirtildi. Geçen sene haziranda İngiltere’nin İran sınırına gönderilmek üzere Türkiye’deki emniyet birimlerine dokuz araç tahsis ettiği aktarıldı.

ORBAN DA “DUA ETTİĞİNİ” SÖYLEMİŞTİ

Macaristan Başbakanı Viktor Orban da Türkiye’deki Cumhurbaşkanı Seçimi’ni AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması için dua ettiğini söylemişti.

Viktor Urban, “Sayın Erdoğan’ın tekrar başkanlığa seçilmesiyle sırtımızdan büyük bir yük kalktı. Erdoğan’ın tekrar seçilmesini dilemekle kalmadık. Samimi söylüyorum, Tanrı’ya şükür Erdoğan kazandı. Onun kazanması için çok dua ettim. Eğer birleşik muhalefet lideri, yani Soros’un adamı Türkiye’deki seçimleri kazansaydı, seçimlerin ardından hemen Türkiye’den birkaç milyon mülteci Avrupa’ya doğru yola çıkardı” şeklinde konuşmuştu.

İzmir açıklarında 51 kaçak göçmen yakalandı