Avrupa Birliği, Rusya’yı dolar sisteminde tutunca Kiev çok kızdı

Yayın tarihi: 25 Şubat 2022 Cuma 10:37 am - Güncelleme: 25 Şubat 2022 Cuma 10:42 am

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Batılı liderlerin Ukrayna’ya yardım etmek yerine ışıklı gösterilerle ‘yanındayız’ diye mesaj vermesine tepki gösterdi.

Avrupa liderleri,  Rusya’nun Ukrayna’ya operasyon düzenlemesinin ardından, Rusya’ya potansiyel olarak en zarar verici yaptırımı uygulamaktan çekinirken, Ukrayna’dan tepki gördü.

Ukrayna dışişleri bakanı Dmytro Kuleba, AB devlet ve hükümet başkanlarının Rusya’yı döviz aldığı uluslararası bir ödeme sisteminden çıkarma kararından sonra öfkelendiği belirtildi.

Rusya-Ukrayna savaşında ikinci gün! İşte dakika dakika tüm gelişmeler

Kuleba, Rusya’yı sözde Swift ödeme sisteminden keserek Moskova’ya en ağır zararı vermezlerse Avrupalı ​​ve ABD’li politikacıların “elleri kana bulanacak” diyerek Rusya’ya yapılan yaptırımların az olduğuna vurgu yaptı.

“Bu konuda diplomatik olmayacağım” diyen Kuleba “Artık Rusya’nın Swift’den men edilip edilmeyeceğini tartışan insanların, masum Ukraynalı erkek, kadın ve çocukların kanının ellerinde olacağını anlamalı. RUSYA’YI SWIFT’DEN YASAKLAYIN.” diyerek desteğin yetersizliğine vurgu yaptı.

Zelenskiy: Hepsi korkuyor, yalnız bırakıldık

AÇIKLAMASIYLA DALGA GEÇTİLER

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Ukrayna için yaptığı paylaşım da dalga konusu oldu. Avrupa Komisyonu Karargahı’nın duvarına yansıttıkları Ukrayna bayrağının fotoğrafını paylaşan Ursula von der Leyen’e kullanıcılar ‘Bu gerçek mi?’ diyerek alay etti. Kullanıcılar Avrupa’nın Ukrayna’ya desteğini sembolik bularak ‘korkaklıkla’ suçladılar