Avrupa Barolar Birliği Konseyi’nden Ebru Timtik’e ödül

Yayın tarihi: 27 Kasım 2020 Cuma 7:19 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2020 Cuma 7:19 pm

Avrupa Barolar Birliği Konseyi’nin bu yılki İnsan Hakları Ödülü adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunda hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik’e verildi.

Avrupa Barolar Birliği Konseyi’nin (CCBE) 2020 İnsan Hakları Ödülü 27 Ağustos’ta ölüm orucunun 238. gününde yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik’e ve tutuklu 7 Mısırlı avukata verildi.

Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre bugün çevrimiçi düzenlenen ödül töreninde Timtik’in öldülünü, Timtik ile birlikte ölüm orucu yapan avukat Aytaç Ünsal aldı.

“EBRU, HALKLARIN ADALET MÜCADELESİNDE YAŞAYACAK”

Ödül töreninde konuşan Ünsal, şunları söyledi:

“Ebru çok iyi bir avukattı. Ebru meslektaşımdı ve arkadaşımdı. Ölüm orucunda aylar süren uzun bir yolculuğu da birlikte kattettik. Açlığı paylaştık. Fakat açlığımız yiyeceklere değildi. Biz adalete açtık. Ölüm orucunun sonunda Ebru’yu fiziki olarak kaybettik. Fakat altını çizmek istiyorum Ebru bugün burada. Şu an benimle. Ve her zaman halkların adil yargılanma hakkı ve adalet mücadelesinde yaşayacak.

Bildiğiniz gibi halkların temel hakları ve adil yargılanma hakları saldırı altında. Hem de sadece Türkiye de değil tüm dünyada durum böyle. Avukatlığın temeli, özü ise hak savunuculuğudur. Bütün kanuni yolların kapandığı yerde halkı ve haklarımızı savunmaya devam etmektir. Ebru hepimize bunu gösterdi.

O bu ideallere sahip avukatların pratiğinde yaşamaya devam edecek. Bizimle dayanışma da gösterdiğiniz emekleriniz ve bu özel ödül için teşekkür ederim.”

Öte yandan Avrupa Barolar Birliği Konseyi’nin İnsan Hakları Ödülü 2016 yılında da öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ye de verilmişti.