AVM’lerle ilgili flaş gelişme! Yasaklandı

Yayın tarihi: 12 Haziran 2022 Pazar 11:43 am - Güncelleme: 12 Haziran 2022 Pazar 11:48 am

Alışveriş merkezleri için hayvan hakları açısından olumlu bir gelişme yaşandı. Hayvanat bahçeleri ve doğal yaşam parklarının kuruluşunu düzenleyen yeni yönetmeliğe göre, artık AVM’lerde “kafes” tarih oluyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın söz konusu kanuna ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Yönetmelikte, tanımlar maddesine “biyolog, su ürünleri uzmanı, doğal yaşam parkı ve sürüngenlerin, omurgasızların bulunduğu yapay ortamı ifade eden “teraryum” gibi kavramlar eklenirken, “kafes” ifadesi ise tanımlardan kaldırıldı.

Bundan sonra AVM’lerde hayvanat bahçeleri ve doğal yaşam parkları kurulamayacak. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce alışveriş merkezlerinde kurulan ruhsatlı hayvanat bahçeleri ise mevcut kanatlı ve/veya memeli hayvan sayısını artıramayacak ve bu hayvanlardan ölenlerin yerine yeni hayvanlar alamayacak. Doğal yollarla üreyen kanatlı hayvanlar da yumurtadan çıktıktan itibaren altı ay içinde, memeli hayvanlar ise doğumdan itibaren bir yıl içinde elden çıkarılacak. Aksi halde bu hayvanlara el konulacak.

 

Köpeği araçların önüne atan kişiye meydan dayağı