AVM’de içki iznine AKP-MHP-İyi Parti ‘Evet’ dedi CHP ‘Ret’ oyu verdi

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2022 Perşembe 9:02 am - Güncelleme: 11 Ağustos 2022 Perşembe 9:41 am

MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında inşaatı biten bir AVM için içkili alan tespiti oylaması CHP ‘ret’ oyu verirken AKP, MHP ve İYİ Partili üyeler ‘Evet’ oyu verdi.

Sözcü’den İlker Kılıçarslan’ın haberine göre; MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün başkanlık yaptığı Ağustos ayı meclis toplantısına Yunusemre ilçesinde inşaatı biten AVM’ye içkili yer bölgesi tespit konusu tartışmalara neden oldu.

Meclis toplantısında konuyla ilgili gelen gündem maddesiyle ilgili olarak söz alan CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli, çevresinde adliye, Emniyet, üniversite ve Diyanet’e ait yerin bulunduğu bir bölgeye içkili yer bölgesi tespit edilmesinin uygun olmadığını dile getirdi.

CHP’den çarpıcı ‘sahte içki’ raporu: ‘Fiyatların en yüksek olduğu ülke Türkiye’

Mersinli, “Bu bölgenin çevresinde tıp fakültesi, adliye sarayı, emniyet müdürlüğü ve Diyanet ait bir alan var. Çevresinde bu gibi durumların olmadığı onlarca yere içki ruhsatı verilmezken, şimdi kendilerini muhafazakar ve milliyetçi olarak ifade edenler nasıl da “Evet” oyu kullanacak? Biz CHP grubu olarak bu maddeye “ret” oyu kullanıyoruz”

MHP’Lİ PALABIYIK: BEN DE İÇEN BİRİSİ OLARAK, AYRIŞTIRILMAK İSTEMİYORUM

Gündem maddesiyle ilgili olarak söz alan MHP’li meclis üyesi Mehmet Palabıyık’ın konuşması toplantıya damga vurdu.

MHP’li Meclis üyesi Palabıyık, içki yer bölgesi tespit konusuna olumlu baktıklarını yönelik sözler sarf ederek şu ifadelere yer verdi:

– Bu toplumda içenler kadar içmeyenler de var. Bu toplum bir tek içmeyenlerden oluşmuyor. Bu toplumda en çok vergiyi içenler veriyor. Alkoldeki vergi en yüksek. Ben de içen birisi olarak, ayrıştırılmak istemiyorum. Birlikte yaşadığımız toplumda ben caminin açılmasına nasıl saygı gösteriyorsam, meyhane veya içkili yer bölgesi açılırken de aynı saygıyı görmek istiyorum. Manisa gelişmiyor diyorsunuz. 60 bin öğrencimiz var. Bir tanesi Manisa’da kalmıyor. Manisa’da siz bunlara hizmet edeceksiniz ki Manisa’da kalsın

CHP’den sokağa çıkma yasağı boyunca alkol satışının yasaklanmasına tepki

BAŞKAN ERGÜN: RET VERENLER YEMESİNİ, İÇMESİNİ İYİ BİLİYOR

Tartışmaların yaşandığı gündem maddesiyle ilgili olarak kısa bir konuşma yapan MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, içkili yer tespiti konusunda “Ret” oyu veren CHP’ye yönelik olarak şu ifadeleri kullandı: “Herkes hesap ve siyaset peşinde. Şimdi bu maddeye ‘Red’ oyu verenler OSB’de yemesini ve içmesini çok iyi biliyorlar.”

BAŞKANIN OYU İKİ OY KABUL EDİLİYOR

Konuşmaların ardından konuyla ilgili gündem maddesinin oylamasına geçildi. Oylamada CHP, BBP ile İYİ Parti’den bir meclis üyesi “Ret” oyu kullandı. Toplantıda bazı AKP’li meclis üyelerinin oylamada çekimser oy kullandığı dikkatlerden kaçmazken, AKP, MHP ve İYİ Partilerin çoğu karara ‘Evet’ oyu verdi.

İçkili yer bölgesi tespiti ile ilgili gündem maddesi oylamasında 25 “Evet” 25 “Ret” oyu çıktı. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün’ün oyu iki oy kabul edilmesiyle birlikte madde oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP sahte alkol ölümleri sonrası harekete geçti