Avcılar’da bina yıkımı martı yavrusu için durduruldu

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 5:34 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 5:34 pm

Avcılar’da kentsel dönüşüm çalışmaları, çatıdaki bir yavru martı nedeniyle 12 saat durduruldu. Martı kurtarıldıktan sonra yıkım çalışmaları tekrar başladı.

Avcılar’da, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım çalışmaları sırasında beklenmedik bir engel ortaya çıktı. Pınar Sokak’ta bulunan 6 katlı bir binanın yıkımı, çatıda bulunan bir yavru martı nedeniyle tam 12 saat durduruldu.

İlk başta binada canlı bir varlığın olmadığı düşünülerek başlatılan yıkım çalışmalarının ilk gününde, akşam saatlerinde çatıda henüz uçamayan bir yavru martı görüldü. Hemen durum itfaiye ekiplerine bildirildi ve yıkım işlemleri durduruldu.

Toplu martı ölümlerinin nedeni belli oldu

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yavru martıya ulaşmak için çaba gösterdi ancak başarılı olamadı. Bunun üzerine iş makineleri bölgeden çıkarılarak çatının erişilebilir hale getirilmesi için zemin düzenlemesi yapıldı. Ancak martı bu süreçte uzaklaştı ve itfaiye müdahale edemedi.

Müteahhit firma çalışanlarından biri yavru martıyı kurtarmayı başardı. Martı, Avcılar Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yavru martının kurtarılmasının ardından, yıkım çalışmaları 12 saatlik aradan sonra yeniden başlatıldı. Ercan Polat, “Bir can dünyaya bedel. Onlar da bizim canımız. Martı yavrusunu kurtarmadan çalışma yapmamaya kararlıydık. Onu kurtardık, veteriner müdürlüğüne teslim ettik” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: TELE1