Avcılar’da Adile Naşit heykelinin zili çalındı!

Yayın tarihi: 17 Eylül 2024 Salı 11:59 am - Güncelleme: 17 Eylül 2024 Salı 11:59 am

Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncularından Adile Naşit’in İstanbul Avcılar’daki heykelinde bulunan okul zili kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

Türk sinemasının efsanelerinden Adile Naşit’in ‘Hababam Sınıfı’ filmlerinde canlandırdığı ‘Hafize Ana’ karakteriyle özdeşleşen heykelin elindeki okul zili kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Merkez Mahallesi’nde bulunan heykeldeki zilin yerine yenisinin takılmasını istedi. Ancak zilin heykelle renk ve ölçü açısından uyumlu örneği İstanbul’da bulunamadı.

Bunun üzerine Park ve Bahçeler Müdürlüğü Erol Mumcu Kültür ve Sanat Parkı’ndaki heykelden çalınan zilin temin edilmesi için çalışmalara başlandı. Amasya’daki bir ustaya yaptırılan okul zili, Avcılar’daki heykelin eline yerleştirildi.

Eminönü’ndeki simitçi heykelinin simitleri çalındı

“ZİLİ TEMİN ETTİK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Park ve Bahçeler Müdürü Emre Remzi Gülşen, “Geçtiğimiz günlerde sanat parkımız içerisinde Türk sinemasının efsane isimlerinden Adile Naşit’e ait olan heykelimizde bir olumsuzluk yaşandığını tespit ettik. Hızlı bir şekilde zarar gören zilin yeniden temin edilerek ait olduğu yerde tekrardan halkla buluşmasını sağlıyoruz” dedi.

“ADİLE ANNEMİZİN ZİLİNİ ÇALMIŞLAR”

Zili heykele yeniden takan Yusuf Biçer ise Amasya’dan özel olarak İstanbul’a geldi. Biçer, “Adile annemizin zilini çalmışlar, beni de aradılar. İstanbul’da bulamadılar, Amasya’da buldum getirdim. Zili, Adile annemizin eline yine taktık. Güzel de oldu” diye konuştu.

Adile Naşit heykelinin çalınan zili yeniden takıldı

 

Kaynak: DHA