AVAX Token nedir?

Yayın tarihi: 26 Ekim 2021 Salı 5:24 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2021 Salı 5:25 pm

2020’de piyasa sürülen ve akıllı sözleşmeleriyle öne çıkan Avalanche’a talep zaman içinde dikkat çekici bir şekilde arttı. AVAX’ın şu an ki piyasa değeri yaklaşık 16 milyar dolar. Bununla birlikte Coinmarketcap verilerine göre piyasa değeri en yüksek 14. kripto para birimi olarak yerini aldı.

AVAX Token Nedir?

AVAX’ın yaratıcısı Emin Gün Sirer, aslında 2001’de tıpkı Bitcoin gibi bir iş kanıtı mekanizmasına dayanan KARMA adlı ilk kripto para prototipini oluşturdu. Bu prototip internette dosya paylaşmak isteyenler için bir dijital para birimi geliştirmeyi hedefledi ancak sistem çok ileri gidemedi. 8 yıl sonra yani 3 Ocak 2009’da Bitcoin ağı hayatımıza Satoshi Nakamoto adlı grup ya da kişi tarafından yaratılarak girdi. Satoshi’yle benzer bir vizyona sahip olan Sirer, 2018’de Kevin Sekniqi ve Ted Yin ile birlikte Ava Labs’ı kurdu. Ava Labs ekibi tarafından geliştirilen ağın adı Avalanche, yerel Token’ın adı Avax’tır.

Şimdi ICRYPEX kripto para borsasında ücretsiz hesap açın! Anında üye olun AVAX almaya başlayın!

Avalanche’ın Çalışma Prensibi Nedir?

PoS teknolojisi ile çalışan Avalanche konsensüsü için ayarlanmış protokol yüksek ölçeklenebilirlik, merkeziyetsizlik, düşük gecikme süreleri ve yüksek anlık işlem kapasitesi sunar. İsmini, ağın çalışma şeklinden alan Avalanche çığ anlamına gelmektedir. Sistemde konsensus üzerinde kümülatif bir şekilde, hataları önlemeye yönelik ilerleyen doğrulayıcı Node’lar vardır. Herhangi bir işlem gerçekleştiğinde birbiriyle iletişim halinde olan Node’lar arasında bilgi hızla yayılır. Bu sayede çok kısa bir sürede doğrulayıcılar fikir birliğine varır.

Avalanche’ın 3-Chain’i

Ağ içinde üç blok zinciri olarak işlev gören Avalanche’ın işlem hızı 4.000’den fazladır. Bu blok zincirler; X-chain, P-chain ve C-chain’dir. Ana zincir olan X-chain, değişim zinciridir. Konsensüs protokolünü uygulayan bu zincir dijital varlıkları yönetmek, varlıklar arası değişimi sağlamak ve yeni varlıklar oluşturmak için kullanılır. Avax’ın maksimum arzı 720 milyon Token olacak şekilde ayarlanmıştır. Bu Token’ların %50’si (360Milyon Token) ana ağda yer almaktadır. P- chain, Avalanche ağında var olan verileri yönetmek ve denetlemek için kullanılırken aynı zamanda bu platform zincir üzerinde blok zincire bağlı yeni alt ağlar da oluşturulabilir. C-chain ise sözleşme zinciridir bu ağın akıllı sözleşmeler ağı olarak da geçer.

Şimdi ICRYPEX kripto para borsasında ücretsiz hesap açın! Anında üye olun AVAX almaya başlayın!

AVAX Nasıl Alınır?

ICRYPEX Kripto Para Borsası üzerinden hem web sitesinden hem de iOS / Android mobil uygulamalarından AVAX Coin alıp satmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Üye değilseniz öncelikle “Yeni Üyelik” butonundan isim-soyisim, telefon ve e-posta adresi kısımlarını doldurarak sitemize üye olunuz.
Üyelik işlemlerinizi gerçekleştirdikten sonra “Yatırma” bölümüne tıklayarak ilk olarak banka hesabınızdan TL bakiyesi yükleyiniz.
Banka üzerinden yapacağınız yatırımlarda alıcı / unvan kısmına ICRYPEX Bilişim AŞ yazınız. Farklı, hatalı ya da eksik alıcı adı yazılarak gönderilen transferler banka tarafından reddedilmektedir.
Yatırma bölümünde yer alan işlem açıklaması kodu, dekonta yazılmak üzere not edilmelidir. Adınıza kayıtlı vadesiz TL hesapları üzerinden transferiniz gerçekleştirilmektedir.
Cüzdanınıza TL bakiyesi yükledikten sonra “Kolay Al-Sat” sayfasına girerek ve “Kolay Al” butonuna tıklayarak almak istediğiniz AVAX Coin miktarını girdikten ve kur fiyatını seçtikten sonra alım emri verebilirsiniz. AVAX Coin alım işleminizi gerçekleştirdikten sonra piyasa koşullarını takip ederek yatırımlarınızı değerlendirebilirsiniz.

ICRYPEX’te; 7/24 ulaşabileceğiniz size özel atanan Müşteri Temsilcisi, günlük ve haftalık analiz desteğiyle hızlıca AVAX Coin alım satımı yapabilir, işlemlerinizi güvenle gerçekleştirebilirsiniz.

Şimdi ICRYPEX kripto para borsasında ücretsiz hesap açın! Anında üye olun AVAX almaya başlayın!