Avatar The Way of Water gişede 2022’nin lideri oldu

Yayın tarihi: 8 Ocak 2023 Pazar 8:30 am - Güncelleme: 7 Ocak 2023 Cumartesi 10:58 am

Avatar The Way of Water, gişede sergilediği muhteşem performansla zoru başardı ve Top Gun Maverick’i de geride bırakarak gişede 2022’nin lideri oldu.

Yıldız oyuncu Tom Cruise’ün başrolünü üstlendiği Top Gun: Maverick kimsenin beklemediği bir başarıya imza atıp 1.48 milyar dolar hasılata ulaşınca, 2022’nin en çok hasılat yapan filminin Maverick olacağına kesin gözüyle bakılmaya başlandı. Sonuçta pandemi sonrası gişe hasılatları epey düşmüştü ve bu şartlarda bir filmin 1.48 milyar doları geçmesi çok zor görünüyordu. Ancak 2022’nin son ayında gelen Avatar The Way of Water zoru başardı ve Top Gun Maverick’i bile geride bırakarak 2022’nin en yüksek hasılat yapan filmi oldu. Üstelik film önümüzdeki haftalarda hasılatını daha da yukarı çekecek. Hatta 2 milyar dolar barajını bile aşabileceği konuşuluyor.

Avatar The Way of Water,

Hatırlarsanız 16 Aralık’ta dünya genelinde vizyona giren Avatar The Way of Water, vizyondaki ikinci haftasının sonunda 1 milyar dolar gişe hasılatına ulaşmıştı. O günden sonra da hız kesmeyen filmin dünya genelindeki gişe hasılatı 1.51 milyar dolara ulaşmış durumda.

 

Yeni Avatar filminin Disney için kârlı olabilmesi için oldukça iyi bir hasılat yapması gerekiyordu. Çünkü filmin sadece yapım bütçesi yaklaşık 400 milyon dolar. Bu da Avatar 2’yi tüm zamanların en pahalı filmi yapıyor. Buna bir de tanıtım maliyetleri eklenince Avatar 2’nin kâra geçmesi için bile 800-900 milyon dolar hasılat yapması gerekiyordu. Hatta bu rakamın daha yüksek olduğuna inananlar bile var. Ancak görünen o ki bu yüksek maliyetine rağmen Avatar The Way of Water, Disney için büyük bir başarı hikayesine dönüşecek.

İlk filmde başlayan hikayeyi devam ettiren Avatar Suyun Yolu, izleyicileri Pandora gezegenine geri götürüyor. Adından da anlaşılacağı üzere bu kez Pandora’nın su dünyası hikayede önemli bir yer tutuyor.

1899 izleyicilerine Netflix’ten kötü haber