Avatar 2 çekimleri tamamen bitti

Yayın tarihi: 28 Eylül 2020 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 27 Eylül 2020 Pazar 5:15 pm

İlk filmi 2009 yılında yayınlanan Avatar’ın devam filmleri için çekim süreci bitmek üzere. İşte Avatar 2 ve 3 hakkındaki son detaylar.

Avatar 2 çekimleri tamamen bitti. James Cameron’un yönettiği Avatar 2009 yılında vizyona girmişti. 2 milyar doları aşan gişe hasılatıyla uzun bir süre boyunca en çok hasılat elde eden film unvanını kimseye kaptırmayan Avatar’ın yıllardır beklenen devam filmi artık çok yakın.

Uzun bir süredir Avatar’ın devam filmleriyle ilgili çalışmalar yürütüldüğünü zaten biliyoruz. Çünkü Cameron pek çok proje teklifini Avatar filmlerinin hazırlık aşamalarından ötürü reddetmişti.

 Avatar 2

Filmin çekimleri hayli uzun bir süredir devam etse de ilerleme durumunun ne aşamada olduğu bilinmiyordu. Cameron geçtiğimiz gün bu konu hakkında bir açıklamada bulundu.

James Cameron tarafından yapılan açıklamada 2. filmin çekimlerinin bittiği belirtildi.

Avatar 2’nin çekimleri sona ererken 3. filmin çekimlerinde de büyük bir aşama kaydedilmiş. Öyle ki 3. filmin yüzde 95’lik kısmı bitirilmiş durumda. Yani 2020 bitmeden her iki filmin de çekim aşaması sonlanmış olacak.

Elbette söz konusu Avatar olduğunda çekim kısmı sadece teferruat diyebiliriz. Çünkü asıl yük çekilen sahnelerin montajlanması tarafında yatıyor.

Zaten bu yüzden Avatar 2’nin yayın tarihi olarak 16 Aralık 2022 belirlenmiş durumda. 3. film ise 20 Aralık 2024 tarihinde vizyona girecek. Zaten mevcut pandemi ortamında Cameron da Avatar filmlerini vizyona sokmak istemeyecektir.

Huawei Mate 40 Pro videoda görüntülendi!