Av. Ali Gül: Kurul karar almadı, İstanbul’da hiçbir kısıtlama yok

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 11:14 am - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 11:14 am

Türkiye’de İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından kısıtlamalara yönelik herhangi bir karar alınmaması nedeniyle İstanbul ve Ankara dahil birçok şehirde yasakların geçerli olmadığını belirten Avukat Ali Gül, “Diğer illerdeki vatandaşlar da kendi İl Hıfzıssıhha Meclisi kararlarına bakabilirler. Şu an birçok yerde herhangi bir kısıtlama yok.” dedi.

Av. Ali Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği genelgenin ardından İl Hıfzıssıha Kurulları tarafından herhangi bir karar alınmadığını söyledi. Buna göre, önceki gün açıklanan yeni kısıtlama kararlarının herhangi bir hukuki dayanağı yok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av. Gül’ün, İstanbul ve Ankara dahil birçok ilde yasakların geçersiz olduğunu vurguladığı açıklamanın tamamı ise şöyle: “İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge uyarınca il hıfzıssıhha kurullarında yeni tedbirlere ilişkin karar alınması gerekiyordu. İstanbul’da bu karar alınmamış, dolayısıyla İstanbul’da hiçbir kısıtlama yoktur. Bilginize. Ortada hukuksuz ve yetkisiz bir karar bile yok. Diğer illerdeki vatandaşlar da kendi il hıfzıssıhha meclisi kararlarına bakabilirler. Şu an birçok yerde herhangi bir kısıtlama yok, saat 21.00 sonrası sokağa çıkma yasaklaması dahil.”

Av. Ali Gül: Alkol yasağı sözlü buyruklara dayanıyor, hukuki bağlayıcılığı yok