AutoX ve Fiat Chrysler’dan müthiş işbirliği

Yayın tarihi: 13 Şubat 2020 Perşembe 9:26 am - Güncelleme: 13 Şubat 2020 Perşembe 9:26 am

AutoX , Çinli bir otonom sürüş startup’ı. Çin’de otonom sürüş konusunda çok önemli ilerlemeler kaydeden AutoX, Fiat Chrysler’ın otomobillerine otonom hale dönüştürecek.

Google’ın otonom sürüş teknolojisi geliştiren Waymo da, binlerce araçlık filosunda Fiat’ın Pacifica modelini kullanıyor. Çinli AutoX de şimdi Pacifica modellerini Çin yolları için hazırlayacak. Çinli kullanıcılar, sürücüsüz taksiler çağırdıklarında artık karşılaında AutoX yazılımını kullanan Chrysler Pacifia araçları olacak.

Yeni otonom taksiler, 2020 yılında Shangai ve Shenzhen şehirlerinde hizmete başlayacak. Fiat Chrysler ise Çin’de üretilecek elektrikli otomobiller için Foxconn ile ortak çalışacağını duyurdu. Foxconn, elektrikli otomobiller için gerekli yedek parçaları ve pil bataryalarını üretecek.

Anthem için revizyon sözü verildi! Oyun komple yenileniyor!

Çin’de otonom sürüş rekabeti dev firmaların büyük yatırımları ile devam ediyor. Alibaba’nın teknoloji şirkeri Baidu, Waymo gibi otonom sürüş teknolojisi geliştiriyor. Volvo ve Ford da Baidu ile birlikte çalışıyor.

Ayrıca Volkswagen’de sadece Çin pazarı için otonom taksi servisi işletecek bir şirketi hayata geçirmek için çalışıyor. Diğer bir deyişle, 200 milyon Çin’li zengin ve beyaz yakalı insanın düzenli ulaşım ihtiyacını karşılamak isteyen şirketler birbiriyle yarışmaya başladılar. Volswagen Autonomy adını alacak olan şirket 2021 yılında hayata geçecek.