Audi A6 E-Tron Concept modeli beklentinin çok ötesine geçti

Yayın tarihi: 22 Nisan 2021 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 21 Nisan 2021 Çarşamba 12:48 pm

Audi elektrikli otomobil modeli son dönemlerin en fazla beklenen araçları içerisinde yer alıyor. Tesla firmasına rakip olması beklenen bu yeni otomobil modeli belki de bambaşka bir dönemi başlatacak.

Elektrikli araçların revaçta olması Tesla ile başladı. Ancak şimdilerde devasa otomotiv firmaları bile bu sektörde yer almak için çok çaba harcıyor.

Audi A6 E-Tron Concept modeli beklentinin çok ötesine geçti. Aracın genel tasarımı başarılı diyebiliriz. Özellikle en son dönem elektrikli araç konseptine uygun. Ayrıca tasarım açısından küçük bazı ince detaylar ön plana çıkıyor. Düz araç yerine kenarlarda hafif bir dalgalı tasarım tercih edildi.

A6 E-Tron

Bu aracın en ilginç özelliklerinden birisi de yeni nesil kamera yan aynaları oldu. Bu aynalar en azından aracın tasarımında ciddi bir katkı sunabiliyor. Ayrıca ön farların görüntü yansıtma teknolojisine sahip olması ise hiç beklenmeyen bir şeydi. Matris LED farlardan oluştuğu için aracın içerisinde olsanız bile dışarıya film yansıtarak izleyebilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak bu araçta 22 inç büyüklüğünde tekerlek yer alıyor. Gümüş renk tonuna sahip olan tekerlekler aracın havasını önemli ölçüde değiştiriyor. Donanım özelliklerine bakmak gerekirse 470 beygir gücünde olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca tam şarj ile 700 kilometre yol alabilme imkanına sahip.

Bu araçla ilgili ortaya çıkan detaylara göre sadece 10 dakika şarj edilmesi halinde 300 kilometreden fazla menzil sunabiliyor.

20 Nisan Dogecoin günü ilan edildi!