ATV’nin cezası belli oldu: CHP’li RTÜK üyelerinden tepki

Yayın tarihi: 30 Eylül 2020 Çarşamba 3:43 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2020 Çarşamba 3:44 pm

RTÜK, Esra Erol’un programında bebeğinin komşusundan olduğunu duyunca sevinen kadının görüntüleri gündem olunca inceleme başlattı. Söz konusu olay sonrası ATV‘ye idari para cezası verildi. CHP’li RTÜK Üyesi Konuralp karara tepki göstererek, daha ağır bir ceza verilmesi gerektiğini söyledi.

Esra Erol’un programında Esra Karakuş adında bir kadının, çocuğunun komşusundan olduğunu öğrenince sevinç gösterisinde bulunması tepkilere yol açarken Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK), kamuoyunda tepkiye neden olan televizyon programıyla ilgili inceleme başlattı. Kanalın aldığı ceza ise belli oldu.

Ülkücüler Cengiz Koraltan’ı feci şekilde darp etti

CHP’Lİ ÜYELER KARŞI OY KULLANDI: VERİLEN CEZA YETERLİ DEĞİL

Twitter hesabından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi RTÜK üyesi Okan Konuralp, “RTÜK toplantısının gündeminde, ATV’nin kamuoyunda tartışma yaratan programı da vardı. Üst Kurul oy çokluğuyla, kanala idari para cezası verilmesini yeterli gördü. 6 aylık bir bebeğin özne olduğu programa verilen cezayı yeterli görmememiz, daha ağır bir yaptırımı hak ettiğini düşünmemiz ve bu tür yayınların tüm kanalları kapsayacak şekilde sona erdirilmesi konusunda kurumsal bir adım atılması gerektiğine duyduğumuz inanç nedeniyle Sn. İlhan Taşcı ile birlikte karşı oy kullandık. Kamuoyunun vicdanına/bilgisine” dedi.

DNA testine sevinen kadın sığınma evine yerleştirildi