ATM’ye eli sıkışan genci yoldan geçen itfaiye eri kurtardı

Yayın tarihi: 17 Aralık 2021 Cuma 8:11 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2021 Cuma 8:11 pm

Edirne’de üniversite öğrencisi bir genç para çekmek isterken elini ATM’ye sıkıştırdı. Olay yerinden tesadüfen geçen bir itfaiye eri sıkışan eli ATM’den kurtardı.

Edirne’de Trakya Üniversitesi öğrencisi genç kadın para çekmek istediği ATM’ye  elini sıkıştırdı. Olay yerinden tesadüfen geçen bir itfaiye eri kadının elini kurtarırken, genç kadın elinin sıkışmasına sebep olan 50 TL parasını da ATM’de bırakmayarak almayı başardı.

Olay 1. Murat Mahallesi Esentepe mevkiinde ATM’lerin olduğu Ümran Akkan Caddesi üzerinde bugün meydana geldi. ATM’den para çekmek isteyen 28 yaşındaki Ümran Savaşhan, kartını ATM’ye taktıktan sonra para çekme işlemini yaptı. İşlemin hemen ardından ilk olarak kartını alan ve parasını almak için hazneye doğru uzanan Savaşhan’ın eli o sırada hazne kapağının kapanması üzerine makinede sıkıştı.

YOLDAN TESADÜFEN GEÇEN İTFAİYE ERİ KURTARDI

Savaşhan’a ilk yardım çevredeki vatandaşlar tarafından yapılmak istense de eli bir türlü sıkıştığı yerden kurtarılamadı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Savaşhan ile konuşarak elinin durumu hakkında bilgi aldı. Elini oynatabilen ancak dışarı çıkaramadığını söyleyen Savaşhan’a daha sonra tesadüfen olay yerinden geçen bir itfaiye eri yardım etti. Önce kontrol eden ardından gelen sağlık ekibinin ambulansından verilen levye ile ilk müdahaleyi yaparak mekanizmanın daha fazla elini bastırmasını engelleyen itfaiye eri daha sonra levye ile hazne kapağını yukarı iterek Savaşhan’ın sol elini sıkıştığı yerden çıkarmayı başardı.

PARASINI GERİDE BIRAKMADI

Genç kadın, acıyan elini hazneden çıkartırken orada kalan 50 TL’sini de bırakmak istemedi. İtfaiye eri acele etmesi için “Bırak parayı bırak alma” dese de Savaşhan “Alayım ya ne geldiyse bunun yüzünden başıma geldi” diyerek parasını ATM’de bırakmadı. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ilk kontrolün yapılmasının ardından Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan Savaşhan’ın röntgeninin çekildiği ve elinde ezilme dışında önemli bir hasar olmadığı öğrenildi.

Öykü Karayel konuştu, Can Bonomo ağladı