Atkısıyla gündem olan AKP’li Birinci konuştu

Yayın tarihi: 21 Kasım 2021 Pazar 2:38 pm - Güncelleme: 21 Kasım 2021 Pazar 2:41 pm

Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması tartışmasında “Alışacaksınız” diyen, dolar kurunun yükselişine ilişkin, “Bu günler sayılı” savunması yapan AKP’li Mücahit Birinci’nin 4 bin 983 TL’lik atkısı sosyal medyada gündem olmuştu. Birinci gelen tepkiler üzerine bir paylaşım yaptı.

AKP MKYK üyesi olan Mücahit Birinci yapılan paylaşımında “Aslında sıkıntı şu… Biz kimiz de o atkıyı takabiliyoruz dimi… Mütedeyyinler, maneviyata sahip insanlar kim ki… Dünyanın meşru nimetlerinden tek, azınlık ama egemen düşüncenin kurşun askerleri faydalanır. Bu azgın azınlığa göre biz, “Bizimkiler” dizisindeki kapıcılarız.” ifadelerini kullandı.

“ALIŞACAKSINIZ” DEMİŞTİ

AKP’li Mücahit Birinci, katıldığı bir programda Prof. Dr. Ersan Şen ile arasında Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın neden görevden alındığı sorusu üzerine yaşanan tartışmada, “Alışacaksınız, alışacaksınız” yanıtını vermişti.

Bir başka programda da, “Döviz kuru ne olursa düşer” sorusunu cevaplayan Birinci, kurun yükselmesiyle ihracatın rekor kırdığını iddia etmiş, “Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ayda 20 milyar dolar ihracat yapıyor ve rekor kırıyoruz. Arttıkça dolar bolluğu yaşanacak ve düşecektir. Belli bir seviyeye çekeceğiz. Bu günler sayılı” demişti.

Daha sonra Birinci’nin taktığı Louıs Vuıtton markalı atkıyı takması sosyal medyada paylaşılıp yayılınca vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

AKP’li Mücahit Birinci, atkısının fiyatıyla gündemde