Atilla Yeşilada ‘asıl kriz’ için tarih verdi

Yayın tarihi: 13 Aralık 2021 Pazartesi 11:15 am - Güncelleme: 13 Aralık 2021 Pazartesi 5:15 pm

Dolar 14 lirayı aştı, ekonomist Atilla Yeşilada “Bizi çok ağır bir ekonomik bunalım bekliyor” diyerek ‘asıl kriz’ için senaryo açıkladı.

TL’de tarihi değer kaybı yaşanırken, doları 14 lirayı aşarak yeni rekora imza attı. Merkez Bankası’nın piyasaya müdahalelerine rağmen dövizin durdurulamayan ateşine dikkat çeken ekonomist Atilla Yeşilada tarih verdi ve ‘asıl kriz’ için senaryo açıkladı.

Integral Forextv’de konuşan Yeşilada, “Yeni ekonomik model en geç şubatta defnedilir. Bizi çok ağır bir ekonomik bunalım bekliyor” dedi. Yeşilada, “Tüm yeni ekonomi modelinin ilham kaynağı ekonomik büyümeyi hızlandırmaksa şubat ortalarına geldiğimizde büyük ihtimalle uçak gibi yere çakılmış olduğunu göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİNİN ANCAK YÜZDE 30-35’İ FİYAT ARTIŞLARINI HAZMEDEBİLİR”

Faize de değinen Yeşilada, “Türkiye’de faizler düşerken Fed faiz arttırdığında tabii ki doların TL’ye karşı değeri artacaktır. Fed faiz artırmaları yüzünden ekonomi de mevduatlar gibi dolarize olacak. Ekonominin ancak %30-35’i fiyat artışlarını hazmedebilir, geriye kalanı dolarizasyona dayanamaz” diye konuştu.

Dolar 14 TL’yi aştı Özgür Demirtaş isyan etti!

Dolardan tarihi rekor! 14’ü aştı 15’e koşuyor…