Atilla Yayla’nın 10 Kasım rahatsızlığı: Ya bende yanlışlık var ya da ‘hasret ve özlem’ ile yanıp tutuşanlarda

Yayın tarihi: 10 Kasım 2020 Salı 5:23 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2020 Salı 5:27 pm

Liberal Düşünce Topluluğu kurucusu Atilla Yayla, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anan liberalleri, “Taraflardan birinde yanlışlık var: Ya bende ya da ‘hasret ve özlem’ ile yanıp tutuşanlarda…” sözleriyle hedef aldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 82. ölüm yıldönümü nedeniyle tüm yurtta törenler ve çeşitli etkinliklerle anılıyor. Bir dönemin AKP destekçilerinden ve liberal hareketin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Atilla Yayla ise bugün Atatürk için anma mesajı paylaşan rahatsız olduğunu dile getirdi.

Rahatsızlığını Twitter hesabından paylaşan Yayla, “Liberal düşüncenin Türkiye’de tanınmasına ve gelişmesine neredeyse bir ömür adamış biri olarak bir liberalin Mustafa Kemal’i ‘hasret ve özlem’ ile anmasını anlamakta zorluk çekiyorum.” diye yazdı. Yayla, “Taraflardan birinde yanlışlık var: Ya bende ya da ‘hasret ve özlem’ ile yanıp tutuşanlarda…” ifadesini kullandı.

Yayla 12 Eylül 2010’daki Anayasa değişikliğinde ‘Yetmez ama evet’ sloganıyla çalışmış isimlerden biriydi. Geçmişte hem ‘FETÖ’nün yayın organı Zaman gazetesi hem de bugün AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak’ta yazmış olan Yayla, AKP ile FETÖ arasında ‘dershaneler savaşı’ başladığında, Yeni Şafak’taki köşesinde dershanelerin kapatılmaması gerektiğini savunmuştu. Yayla, 2015’teki Yeni Şafak’taki veda yazısında “Bugün dönüp geriye baktığımda niçin hiç olmazsa 7 Şubat 2012 MİT operasyonunda uyanamadığıma hayıflanıyorum” demişti.

Atilla Yayla’nın kurucusu olduğu Liberal Düşünce Topluluğu ise başta Emrullah Uslu olmak üzere birçok ‘FETÖ’cünün karargah’ı gibi işlev görmüştü.