Atilla Taş: Bana da çıplak arama yapıldı

Yayın tarihi: 25 Aralık 2020 Cuma 2:03 pm - Güncelleme: 25 Aralık 2020 Cuma 2:04 pm

Müzisyen Atilla Taş, cezaevlerindeki çıplak aramayı inkar edilmesine tepki göstererek, “Kardeşim ben Alkatraz da mı yattım hapsi? Bal gibi de çıplak arama yapıldı bana da!” dedi. Taş, söz konusu aramayı kitabında da yazdığını dile getirdi.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Üyesi HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun emniyet ve cezaevlerinde “çıplak arama” iddiasıyla başlayan tartışmaya müzisyen Atilla Taş da katıldı. FETÖ’ye ilişkin yürütülen medya soruşturması kapsamında tutuklanarak 3 yıl cezaevinde kalan müzisyen Atilla Taş, çıplak aramaya kendisinin de maruz kaldığını anlattı.

Twitter’dan açıklama yapan Taş, çıplak aramanın yalan olmadığını belirterek, “Kardeşim ben Alkatraz da mı yattım hapsi? Bal gibi de çıplak arama yapıldı bana da! Bir iç çamaşırıyla kaldık! Onu da silkelettiler!” diyen Taş, “Az delikanlı olun be!” diye yazdı.

ATİLLA TAŞ’IN CEZAEVİ SÜRECİ

Atilla Taş, ilk olarak Eylül 2016’da tutuklanmış, Ekim 2017’de Silivri Cezaevi’nden tahliye edilmişti. Mart 2018’de “örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek” suçundan 3 yıl bir ay 15 gün hapis cezası verilen Taş, cezasının infazı için Kasım 2018’de ikinci kez tutuklanmıştı. Taş, geçtiğimiz yıl Şubat ayında da denetimli serbestlik hükümleri kapsamında tahliye edilmişti.

NE OLMUŞTU?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun ‘Uşak’ta gözaltına alınan 30 üniversite öğrencisi kadının çıplak aramaya maruz bırakıldığı’ söylemesinin ardından başlayan “çıplak arama” tartışmaları başlamıştı. AKP kanadı çıplak aramayı reddederken, TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, iddiaların araştırılması için alt komisyon kurulmasını istemişti.