Atilla Szalai Bundesliga’ya tutunamadı! Alman basınında ‘kiralanacak’ iddiası

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 3:11 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 3:11 pm

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Atilla Szalai, yaz transfer döneminde kadrosuna katıldığı Bundesliga ekibi Hoffenheim’da eski takımındaki istikrarı yakalayamadı. Macar futbolcu, Hoffenheim’da bu sezon ligde yalnızca 2 maçta forma giyebildi.

Fenerbahçe’nin eski stoperi Attila Szalai Almanya Bundesliga’ya alışamadı. Yaz transfer döneminde Fenerbahçe’den Hoffenheim’a transfer olan Macar futbolcu, forma yarışında başarıyı yakalayamadı.

12 MİLYON 300 BİN AVROYA TRANSFER OLDU

Bundesliga ekibinin 12 milyon 300 bin avro bonservis ödeyerek kadrosuna kattığı genç stoper, yeni takımında beklentileri henüz karşılayamadı. Szalai’nin Almanya kariyeri, sezonun ilk haftasında Freiburg karşısında kendi kalesine attığı golle şanssız başladı. Bu maçın devre arasında oyundan çıkan 25 yaşındaki stoper, ikinci hafta Heidenheim müsabakasını kulübede tamamladı.

Fenerbahçe Atilla Szalai’yi 12.3 milyon Euro’ya sattı

KULÜBEDEN ÇIKAMADI

Bir sonraki hafta Wolfsburg’u 3-1 yendikleri karşılaşmada 90 dakika sahada kalan savunma oyuncusu bir daha şans bulamadı. Szalai, takımının 3 galibiyet 1 beraberlik aldığı Köln, Union Berlin, Borussia Dortmund ve Werder Bremen maçlarında yedek oturdu. Eski Fenerbahçeli futbolcu, forma giymediği 5 maçta Hoffenheim’in 4 galibiyet alması Szalai’nin yakın zamanda şans bulma olasılığını azalttı.

ALMAN BASINI: KİRALANABİLİR

Alman basını da Macar savunma oyuncusunun Ocak ayında sürekli oynayabileceği bir takıma kiralanacağını yazdı. Deneyimli stoper, Hoffenheim’de gözden düşmesine rağmen milli takımın değişmez oyuncusu olmayı sürdürdü. Szalai, Macaristan’ın Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ndeki Sırbistan ve Litvanya maçlarında 90 dakika forma giydi.