Atilla Peker serbest bırakıldı, Sedat Peker’den açıklama geldi

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2021 Salı 1:40 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2021 Salı 1:57 pm

Sedat Peker, kardeşi Atilla Peker’in adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili anlatmak istediklerini kayda geçirilmediğini yazdı. Soylu’ya da seslenen Peker, “Süslü Süleyman, akşam altıda sana bir hediyem var” dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, sosyal medya hesabından kardeşi Atilla Peker’in adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını paylaştı, “Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili anlatmak istedikleri kayda geçirilmemiştir” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da seslenen Peker, şunları yazdı: “Süslü Süleyman, saat akşam altıda sana bir hediyem var. Dediğim gibi, etlerini parça parça koparacağım (mecazi anlamda).”

NE OLMUŞTU?

Peker gazeteci 1993’te evinin önünde bombalı saldırı ile ölen Uğur Mumcu ve 1996 Lefkoşa’da öldürülen gazeteci Kutlu Adalı cinayetlerine ilişkin olarak da eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve eski MİT’çi Korkut Eken’i işaret etti. Uğur Mumcu cinayetine yönelik, “Uğur Mumcu şehit ediliyor, yanına ilk gelen kim; katil en önce gelir, Mehmet Ağar” diyen Peker, Adalı cinayeti için de kendisine gelindiğini ve kardeşi Atilla Peker’i önerdiğini iddia etti.

Peker, “Biz o zaman Mehmet Ağar, Korkut Eken hep beraberiz… Genciz, vatanseveriz.. Bana genelde iş adamlarını yönlendiriyorlar, faili meçhullerden ziyade. Onları da anlatacağım. Bana dedi ki, “Kıbrıs’ta bir adam var, Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor.” İki profesyonel dedi… Dedim sana öz kardeşimi vereceğim, Atilla Peker’i. Uzmandır, sokaklarda yetişmiştir. Biletlerden bakabilirler. Yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Aradan zaman geçti, döndüler üç dört gün sonra. Denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştuk. Dedi sonra gideceğiz. Onlara bağlı başka bir ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abiyle, “Halloldu o iş” dedi” aktarımını yaptı.

TIKLAYIN – Kutlu Adalı’nın eşi İlkay Adalı: Umutlu değilim

TIKLAYIN – Kardeşi gözaltına alınan Sedat Peker’den açıklama

TIKLAYIN – Tatar’dan ‘Peker’ yorumu: Olağanüstü bir gerginliğe gerek yok

TIKLAYIN – Peker’in açıklamaları KKTC’de öfke yarattı: Türkiye’de planladılar Kıbrıs’ta öldürdüler

TIKLAYIN – Sedat Peker dizisinin 7’nci videosunda mekan değişti… İşte Sedat Peker’in son videosundaki iddialar